Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

(aanstaande) crash

Anoniem
Tirm
7 antwoorden
 • [quote:39b2b4e533="mickbergendal"]Ik ben nieuw hier, heb een account aangemaakt omdat ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb de laatste tijd een aantal problemen met mijn laptop (Acer aspire 7520 AMD Athlon). Sinds een week of 2 valt hij wel eens uit, zonder enige berichtgeving. Het beeld gaat dan op zwart en dan start hij opnieuw op (zonder problemen). Ook wilde het me niet lukken om de nieuwste update van Windows Live Essentials te installeren, keer op keer ging dit fout.[/quote:39b2b4e533]Deze problemen wijzen inderdaad op een defecte schijf. Goed dat je nog een backup heb kunnen maken.

  Zit er nog garantie op de Acer? Zo niet dan kun je zelf de harde schijf vervangen. Ik neem aan dat er in het verleden een recovery disk voor Windows hebt gemaakt (niet hetzelfde als een backup). In noodgevallen kan vaak de hele installatie nog wel worden gekopiëerd. Gewoon een kwestie van uitproberen.
 • Hallo allemaal.

  Ik ben nieuw hier, heb een account aangemaakt omdat ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb de laatste tijd een aantal problemen met mijn laptop (Acer aspire 7520 AMD Athlon). Sinds een week of 2 valt hij wel eens uit, zonder enige berichtgeving. Het beeld gaat dan op zwart en dan start hij opnieuw op (zonder problemen). Ook wilde het me niet lukken om de nieuwste update van Windows Live Essentials te installeren, keer op keer ging dit fout.
  Nu start ik gister mijn laptop op en krijg ik dit bericht:

  [img:bfd0bb6f7e]http://i53.tinypic.com/whcgtu.jpg[/img:bfd0bb6f7e]

  Ik ben echt een enorme computer noob maar dit lijkt me wel hele verkeerde boel. Ik heb gelijk backups gemaakt naar een externe HD en ook zelfs bestanden gekopieerd van C (mijn windows schijf) en D (ik weet niet of dit een partitie is of dat ik echt 2 harde schijven heb).
  Nog een ander probleem: ik zit momenteel in het buitenland voor mijn studie. Over een week ben ik terug in NL, maar naar de fabrikant gaan zit er dus op dit moment niet in.

  Kan iemand mij advies geven wat te doen? Bvd
 • De laptop is behoorlijk oud (3jr+) dus ik denk niet dat hij nog onder de garantie valt. Over de recovery disk weet ik eigenlijk niks meer…ik zou moeten kijken of die thuis ligt maar ik ben bang van niet. Wat ik wel gek vind: gister kreeg ik dus die melding maar heb nog de hele dag backups en weet ik wat allemaal kunnen maken…vandaag zet ik hem aan krijg ik dezelfde melding maar ik kan gewoon alles ermee doen. Is het beter om de laptop de komende dagen niet meer aan te zetten tot ik thuis ben? (ook al heb ik m hard nodig).

  Zijn er nog andere dingen die ik kan doen om gegevensverlies te beperken, misschien de gehele crash te kunnen voorkomen?

  Mvg.
 • [quote:4660d43a1a]Ik heb gelijk backups gemaakt naar een externe HD en ook zelfs bestanden gekopieerd[/quote:4660d43a1a]

  Het is goed dat je zoveel mogelijk backups (hoe?) hebt gemaakt maar om je C:\ partitie met je OS en je programma's te redden moet je direct een totale backup hiervan maken op een externe HD met een geschikt programma zoals bijv. ParagonDB, zie
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?p=553130
  Maak op de externe HD een map aan voor die systeembackup. Je moet ook een bootdisk maken.
  Verder zo weinig mogelijk doen met de PC, zachtjes vervoeren en thuis met HDtools bekijken.
 • [quote:5fc1299b4d="Tirm"][quote:5fc1299b4d]Ik heb gelijk backups gemaakt naar een externe HD en ook zelfs bestanden gekopieerd[/quote:5fc1299b4d]

  Het is goed dat je zoveel mogelijk backups (hoe?) hebt gemaakt maar om je C:\ partitie met je OS en je programma's te redden moet je direct een totale backup hiervan maken op een externe HD met een geschikt programma zoals bijv. ParagonDB, zie
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?p=553130
  Maak op de externe HD een map aan voor die systeembackup. Je moet ook een bootdisk maken.
  Verder zo weinig mogelijk doen met de PC, zachtjes vervoeren en thuis met HDtools bekijken.[/quote:5fc1299b4d]

  De back up die ik gemaakt heb is er eentje volgens het gewone windows systeem, waarbij de gegevens op de externe HDD zijn geplaatst. Is dit foute boel?
  Zou je alstjeblieft iets helderder uit kunnen leggen wat je zei over de Bootdisk en ParagonDB? Ik heb zo ongeveer 0,0 verstand van computers, dus dan klinkt dit al vrij lastig.
  Dankje
 • laat paragon wat het is .
  neem acronis .
  met een paar click,s start je een backup .
  acronis ondersteunt ook USB .
  of als je een seagate of maxtor disk bezit .
  gebruik dan maxblast .
  is ook van acronis en in het Nederlands .
  zo een progg is er ook voor WD schijven en is ook gratis
 • [quote:7feff4f749="mickbergendal"]De back up die ik gemaakt heb is er eentje volgens het gewone windows systeem, waarbij de gegevens op de externe HDD zijn geplaatst. Is dit foute boel?[/quote:7feff4f749]Nee, dat zou goed moeten zijn. Het is nog beter om nog een extra backup te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.