Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aansluiting externe harde schijf

Anoniem
Pceetje
7 antwoorden
 • Sinds een tijdje ben ik in het bezit van een externe harde schijf, merk WD. Voor het gemak liet ik deze altijd aangesloten zitten aan mijn pc zodat deze steeds te gebruiken was en ik niet eerst op mijn knieën moest om in het duister iets aan te sluiten.
  Nu hoorde ik onlangs dat het slecht voor de externe schijf was als deze voortdurend aangekoppeld zat omdat het aanzetten van de pc voor een "stroomstoot" zou zorgen. Voor de goede orde: als ik de pc uit heb gezet haal ik altijd de stekker van de multistekkerdoos uit het stopcontact en bij het aanzetten uiteraard de omgekeerde volgorde.
  Mijn vraag is dus: is het inderdaad slecht voor mijn harde schijf om altijd aangesloten te zijn.

  Alvast bedankt
 • Of je een externe harddisk aangesloten kan laten, lijkt me meer afhankelijk waarvoor je 'm gebruikt. Als je 'm gebruikt omdat je interne harddisk te klein is, zou je 'm gewoon aangesloten kunnen laten. Hoewel je dan beter een grotere interne harddisk kunt aanschaffen.

  Als je 'm gebruikt om onmisbare back-ups op te bewaren, kun je 'm beter nadat je back-up hebt geüpdatet, deze via het icoon in het systeemtray veilig verwijderen. Als het te lastig is om de externe harddisk fysiek af te koppelen, dan is het ook voldoende de stroom eraf halen, totdat je weer je back-ups gaat updaten.
 • Voor zover mijn ervaring reikt, zit op de meeste externe harde schijven een aan/uit knop.
  ???
 • Eens met Jolo. Meen overigens ergens gelezen te hebben dat de meeste externe HD's geen interne koeling hebben en daarom per definitie eigenlijk niet geschikt zijn voor continue gebruik. Maar misschien zijn er (dure) externe HD's mét koeling.
 • Mensen bedankt voor jullie reacties, maar het is niet helemaal wat ik bedoel. Het is zo dat ik de externe hdd continu aan de pc heb hangen. De hdd wordt dus bij het aanzetten van de pc geactiveerd en bij het uitzetten gaat ie gewoon mee uit.Heb ik de pc uitgezet haal ik de stekker van het gezamenlijke stekkerblok uit het stopcontact en is alles stroomloos. Nu was er iemand die zei dat de externe hdd een overdosis stroom kreeg als ik de stekker weer in het stopcontact deed en de pc aanzette en dat ie daar dus niet tegenkon. Ik snap dit niet, want wat is nu het verschil als ik de stekker van de externe hdd er pas in doe als de pc aan is ipv dat ie gelijk mee aan gaat als ik de pc aan zet.
 • Wat jij doet is goed, in ieder geval niet slecht.
 • of ie nu een eigen voeding heeft of via usb wordt gevoed, een modern apparaat moet er gewoon tegen kunnen als de stroom eraf/erop gaat.
  vraag is wel waarvoor je die externe hd gebruikt: heeft ie alleen een backupopslagfunctie dan zou ik hem niet constant aan de pc hangen.
  één strroompiek en je bent alles kwijt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.