Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe computer, graag jullie advies.

4 antwoorden
  • Goededag, ik ben bezig om een nieuwe computer aan te schaffen. Heb al wat rondgekeken op hardwareinfo. Ben nu zo'n 2 dagen bezig om iets samen te stellen en wil graag jullie advies/commentaar op wat ik nu heb uitgezocht. Ik ben van plan om de computer voor het eerst zelf in elkaar te gaan zetten. Hieronder een lijst met componeneten. moederbord ASUS P8H67-M PRO processor Intel® Core™ i5-2300 voeding be quiet! STRAIGHT POWERE8 450W behuizing Cooler Master Elite 335 DVD rewriter LiteOn IHAS124 SSD OCZ OCZSSD2-2VTXE60G HDD Western Digital WD5000AAKS Geheugen Kingston ValueRAM 4 GB DDR3-1066 Kit Toetsenbord ?????? OS Windows 7 home premium Office Student en home NL Draadloze muis heb ik nog en die is prima. De computer zal voornamelijk gebruikt worden voor internet en mail. Verder worden er via Albelli een aantal maal per jaar fotoboeken mee gemaakt. Ook wordt er regelmatig muziek gedownload en gebrand. Ook luisteren we naar Spotify. Ik wil windows op de SSD zetten, zodat deze sneller en zonder geratel opstart. De HDD is dan voor de bestanden. Met vriendelijke groet, Maurice
  • Gezien het gebruiksdoel is deze configuratie wel wat zwaar ... waarom dit en geen eenvoudig kant-en-klaar systeempje van ca. 450-500 euro? SSD is leuk voor snel opstarten, maar als je er vervolgens niets veeleisends mee gaat doen is het zonde van het extra geld.
  • [quote:ca9a3d072f="Obi-wan-kenobi"]Gezien het gebruiksdoel is deze configuratie wel wat zwaar ... waarom dit en geen eenvoudig kant-en-klaar systeempje van ca. 450-500 euro? SSD is leuk voor snel opstarten, maar als je er vervolgens niets veeleisends mee gaat doen is het zonde van het extra geld.[/quote:ca9a3d072f] Ik dacht aan dit systeem, omdat we dan weer helemaal bij de tijd zijn. Op dit moment vinden we ons 4 jaar oude HP systeem te traag met opstarten en met het plaatsen van foto's in Albelli. Maar je opmerking ga ik zeker meenemen in m'n besluit, bedankt!
  • [quote:4a4aab0b47="Co Rival"]Op dit moment vinden we ons 4 jaar oude HP systeem te traag met opstarten en met het plaatsen van foto's in Albelli.[/quote:4a4aab0b47]Een computersysteem van 4 jaar oud zou in principe rap genoeg moeten zijn voor wat jullie ermee doen. Dat Albelli is een online fotosite neem ik aan? Heb je toevallig een typeaanduiding van het HP systeem? Dan zoeken we de specificaties even op. Misschien dat de hoeveelheid intern geheugen wat aan de krappe kant is voor deze configuratie. Draait er Windows Vista op? Is het systeem van begins af aan al traag geweest, of is dit in de loop van tijd zo gegroeid? In het laatste geval lijkt het me dat de Windows-installatie wat vervuild geraakt is en dat het opschonen daarvan kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.