Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Melding "reageert niet" komt iets te vaak in beeld

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Steeds vaker krijg ik bij het starten van programma's, IE en andere zaken bovenstaande melding. Mijn systeem (zie onderschrift), toch niet het langzaamste dacht ik is ook erg traag. Nu vraag ik mij af of dit ook aan mijn grafische kaart zou kunnen liggen, het is namelijk geen jonkie meer maar ogenschijnlijk functioneert hij nog goed. Het is een NVIDIA GeForce 6600 GT. Graag advies.
 • Standaard riedel:
  Virus- en malware vrij?
  Alle laatste updates geïnstalleerd?
  Kortgeleden nog een programma geïnstalleerd?
  Zo niet: updaten en MBAM eens laten draaien.
  Indien je t nog tegenkomt een HijackThis log plaatsen in Beveiliging en Privacy
 • als ik nog een toevoeging mag doen op de standaard regels.

  heb je all geprobeerd systeem herstel te gebruiken hiervoor? herinner jezelf wanneer de 1ste keer was dat dit probleem voordeed en selecteer een herstelpunt op 1 week van deze af.

  dit werkt ook best vaak
 • Systeemherstel gebruik ik nooit maar kan wel diverse backups terugzetten gemaakt met True image maar het probleem doet zich soms vaker voor dan anders. Soms lijkt het wel alsof de harde schijf nog moet starten om een programma op te zoeken of zo. Ik hoor dan een duidelijke "klik" uit de PC-kast. Zolang ik maar in 1 programma bezig ben dan is er niets aan de hand en dan start ik bijvoorbeeld de verkenner en dan merkt je gewoon dat het een tijdje moeizamer gaat en dan soms krijg ik die melding weer en dan is afsluiten van het betreffende programma de enige optie. Windows probeert dan nog te zoeken naar een oplossing maar ik heb het idee dat het krijgen van een kind door een man simpeler is want ik heb Microsoft nog nooit met een oplossing zien komen de afgelopen tijd.
 • Ik heb even in het archief van de FAQman gekeken met het woord Energiebeheer
  http://computeridee.nl/faqman_zoekresultaat.jsp?search=energiebeheer&hoofdcategorie=
  en vond o.a. deze
  http://computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=202248
 • De tip van Tirm heb ik net even toegepast misschien help dit ook maar ik vond nog iets raars. op de site van mijn mobo staat een tooltje om drivers op te sporen, er waren er 23 out of date, maar als ik met deze driver tool drivers binnenhaal en installeer en en de tool opnieuw opstart mis ik nog steeds 23 drivers en sterker nog er was zelfs een driver binnengehaald die ouder was dan mijn huidige driver.

  Nu heb ik van het net ook nog Driver Wizzard gedownload en met hetzelfde resultaat, die vond eecter maar 11 foute drivers.

  Nu heb ik de drivers handmatig gedownload van de diverse sites van de fabrikanten en heb dus alle drivers vernieuwd. Opnieuw de tool gebruikt en jawel hoor weer 22 drivers te oud. Alleen de Videodriver was goed geinstalleerd.
 • Het is een vreemde foutmelding. Ik zou toch denken aan de harde schijf omdat die voor alles wordt gebruikt. Deze is ook makkelijk te testen met de software van de fabrikant of wat algemenere software zoals hdtune (de oppervlakte scan). Standaard geeft hdtune ook informatie over de harde schijf en bepaalde fouten kan je al gelijk zien. Verder kan je computer geheugen eens testen, bv met Memtest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.