Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SSD "schijf" installeren.

Anoniem
rob bogers
3 antwoorden
 • Ik heb eindelijk een keuze gemaakt voor een nieuwe vervanger voor mijn systeem schijf en wel de OCZSSD2-2VTXE120G, volgens mijn handelaar is dit een van de beste SSD's van dit moment voor een redelijk bedrag.

  Nu vraag ik mij af, moet je hiervoor een speciale methode toepassen voor het installeren van deze unit. Zit zo'n beschrijving (installatie) verpakt bij zo'n SSD? Past deze SSD in een slot van de harde schijf (komen de gaten overeen) Verder vraag ik mij dan af of je zo'n SSD ook nog moet behandelen als harde schijf, dus is er ook een swapfile en moet er gedefragmenteerd worden, dat soort zaken dus. Graag advies
 • Je kunt hem installeren als een reguliere schijf. Makkelijkste is de andere schijven los te koppelen, zo voorkom je dualbooten, bootsector op verkeerde schijf, of windows op een andere schijfletter dan c:.

  Defragmenteren hoeft niet, swapfile wel, hibernaten uit. Er zijn nog diverse andere instellingen, die je eenvoudig kunt doen met ssd tweaker.
  http://elpamsoft.com/Downloads.aspx?Name=SSD%20Tweaker

  In de retail verpakking zit een bracket, waarmee de schijf in een 3.5" bay gemonteerd kan worden. Er zit wel een manual in, maar daar staat niets in over windows installatie.
 • Verder zijn er ook nog 3.5 inch SSD's. Ook staat er nog enig info op de site van computer!totaal Supersnelle SSD's voor Windows 7.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.