Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

windows ziet onboard wireless netwerkkaart als onbekende usb

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo, ik probeer m'n Ralink rt73 Wireless onboard netwerkkaart aan de praat te krijgen, maar windows zegt: 'het usb-apparaat wordt niet herkend' terwijl het helemaal niet om een usb-apparaat gaat.
  Het installeren van de drivers helpt niets.
  Windows is ook al opnieuw geïnstalleerd maar dat maakt niets uit.
  In de bios kan ik niets over een netwerkkaart terugvinden.
 • In Apparaatbeheer de "Installatie ongedaan maken" en PC opnieuw opstarten.
 • Het kan zijn dat de Wireless kaart intern via USB is gekoppeld. Wanneer de Wlan kaart onboard zit, verwacht ik dat de drivers op de moederbord CD staan. Of betreft het een laptop? In dat geval de installatie CD of map eens napluizen. Met de juiste drivers zal Windows de Wlan kaart wel herkennen.
 • Het gaat idd om een laptop.
  Ik heb de driver van de fabrikant al gebruikt.
  Het zal dan idd wel interne usb zijn (nooit van gehoord).
  Het vreemde is dat wanneer ik met fn F10 het draadloos netwerk inschakel ik te zien krijg dat ie een 802.11 bg lan card heeft gevonden waarna ik de driver via internet laat installeren.Dan laat ie het usb gevonden geluid horen maar meteen daarna ook het geluid dat ie de usb heeft ontkoppeld.Dit gaat een paar keer zo heen en weer.Als ik dan kijk in 'apparaatbeheer"staat de draadloze netwerkkaart er niet tussen, maar bij de 'usb-controllers' wel 'onbekend apparaat'.
  Wat ik nu wil doen is het stuurprogramma van de draadloze netwerkkaart aan dat 'onbekende apparaat' toewijzen maar als ik via 'bladeren' naar de installatiecd verwijs wil ie alleen zoeken naar *.inf bestanden omdat daaronder de regel 'bestandstypen' op 'setup-gegevens(*.inf)' grijs staat dus dat kan ik niet veranderen.
 • Het kan zijn dat het Wlan kaartje of het USB deel kapot is. Het is vrij gebruikelijk dat in een laptop het Wlan kaartje via een connector op het moederbord zit. Een fabrikant kan dan eventueel kiezen voor een USB oplossing. De Wlan driver kan pas worden gebruikt als het USB deel goed is geinstalleerd en correct werkt. Vaak is hiervoor een andere driver nodig. Dat is soms even zoeken. Onder Apparaatbeheer is vaak wel informatie over het apparaat te vinden, zoals fabrikant (vendor) code en apparaat (device) code.
 • Ik heb wel het volgende ontdekt.
  Onder win xp sp3 wordt de wlancard als onbekend usb-apparaat gezien, en onder sp2 als pci-device.
  Heb in de laptop gekeken en idd een insteekkaartje gevonden wat ook wel minipci wordt genoemd.
  Maar de driver van de fabrikant heeft geen oplossing voor het eerst installeren van het usb-apparaat en het pci-apparaat.
  Volgens mij is de wlancard niet kapot maar heb er gewoon goede software voor nodig.
  Op de chip van de card staat rt2571mf.
 • ik neem aan dat je drivers zocht bij ralink?
  kijk eens op de site van de fabrikant van de laptop….
 • Dat heb ik natuurlijk al gedaan, maar dat helpt niet.
  Het lijkt wel of de koppeling tussen windows en de wireless software (=programma om wireless mee in te stellen) ontbreekt omdat hij onder sp2 met 'pci-device' komt en met sp3 "onbekend usb-apparaat'.Het lijkt om een stukje software te gaan om de wlancard in de lucht te krijgen, want die staat er bij apparaatbeheer niet tussen.Helaas biedt de fabrikant daar geen oplossing voor.
 • Om welk merk/type laptop gaat het dan? Had je Windows opnieuw geïnstalleerd via een recovery partitie/CD of via een gewone XP installatie CD? Omdat je driver problemen hebt, denk ik dat je een gewone XP installatie CD hebt gebruikt. Had in dat geval als eerste de chipset drivers van het moederbord geïnstalleerd? En daarna pas de overige drivers van de laptop fabrikant?
 • >want die staat er bij apparaatbeheer niet tussen<

  geef nou eens aan wat je wel of niet ziet, het wordt nu wat verwarrend als je op afstand mee moet kijken….
 • Onder Apparaatbeheer is vaak wel informatie over het apparaat te vinden, zoals fabrikant (vendor) code en apparaat (device) code. Met deze informatie is de discussie over USB of PCI apparaat het makkelijkst te stoppen. Ingeval van een PCI apparaat kan die codes heel makkelijk vinden bij onbekend apparaat. Mocht de Vendor code toevallig wijzen in de richting van de Wlan fabrikant dat weet je dan heel in ieder geval heel erg zeker naar wat je moet zoeken. Zonder die informatie is het gewoon in het wilde weg gissen terwijl jij het antwoord zelf zou kunnen weten.
 • Ik ben tot de conclusie gekomen dat het ingebouwde netwerkkaartje defect is na xp opnieuw geïnstalleerd te hebben.Dan wordt de kaart weer gedetecteerd en dan verdwijnt die weer in apparaatbeheer.
  Bedankt voor jullie inbreng.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.