Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start niet op met PCI-USB kaart met aangesloten apparaten

Anoniem
Kjiratsiekoedel
9 antwoorden
 • Ik heb onlangs een upgrade gedaan van mijn pc: ander moederbord en processor erin. Werkt weer lekker vlot.

  't Probleem is dat ik een PCI-USB kaart erin wil hebben aangezien ik een hoop USB apparaten heb. De kaart wordt herkend. Als ik apparaten inplug terwijl de pc aanstaat is er geen probleem. Het probleem is dat wanneer ik de pc uitzet met USB apparaten aangesloten óf de pc uitzet en dan de USB apparaten aansluit, dan start de pc niet op.
  Hij start pas op nadat ik de apparaten heb ontkoppeld én de voeding een tijdje heb uitgezet. Vervolgens moet ik een paar keer op de power&reset knop drukken, de voeding weer aan en dan start hij weer. Daarna kan ik weer de USB apparaten aansluiten. Als de pc eenmaal aan is, is er geen probleem. Bij herstarten van de pc is er ook geen probleem trouwens.

  Wat heb ik gedaan:
  -andere PCI slot
  -andere PCI-USB kaart
  -verschillende USB apparaten aangesloten
  => niets hielp

  Iemand een idee?

  Mijn systeem:
  Asus M3A78-T
  AMD phenom II X4 955 BE
  Kingston hyperX 6400 4x1GB
  MSI HD3870-OC 512MB passief
  Intel SSD X25-M 80gb
  Seagate 7200.11 500GB
  Hitachi 1TB (2x)
  Scythe Mugen
  FSP 400W
  Windows 7 Ultimate 64
 • Ja :D

  In je BIOS USB als bootmogelijkheid uitzetten
  suc6 Anjo
 • Vergeten te melden: dat staat uit.
 • als het opstarten niet werkt met aangesloten usb-apparaten (die pakken allemaal spanning) en je de voeding met regelmaat een paar keer aan en uit moet zetten, zoals je schrijft, is het hoog tijd om eerst maar eens de voeding grondig te checken….. (dat gaat overigens het snelst door er even een andere voeding in te proberen)
 • Mijn voeding is prima. Ik denk eerder dat de USB apparaten de boel op één of andere manier storen in 't opstartproces.
 • dat is een opvatting, zullen we maar zeggen…
  maar logisch is het niet dat usbapparaten die het opstartproces zouden verstoren invloed hebben op afwijkend gedrag van de voeding…
 • 't Is idd een aanname, maar mijn voeding heeft nog nooit kuren vertoond, is wel van een A-merk.

  De pc start gewoon in zijn geheel niet op. Zelfs niet alleen 't bios.

  Dat hij wel start nadat de voeding eraf is geweest heeft denk ik meer te maken met dat het moederbord dan zonder spanning is en dat hij dan bepaalde 'instellingen vergeet'.

  Mijn USB apparaten zijn overigens niet echt stroomverbruikers (webcam niet in gebruik, scanner die niet in gebruik is, printer en smartphone met eigen voeding).
 • als de pc de bios zelfs niet start, is er geen andere keus dan de voeding grondig te checken. ook a-merken die nog nooit kuren vertoonden zijn sterfelijk… :wink:
 • Alleen als het aan de voeding zou liggen, dan zou je toch ook problemen moeten krijgen, als de PC wordt gebenchmarkt via een applicatie zoals SiSoftware Sandra Lite. Heb je eventueel de beschikking over een digitale multimeter, om je PC voedingsspanningen te kunnen controleren?

  Om welk merk/type USB PCI kaarten gaat het eigenlijk? Had je niet beter kunnen gaan voor een PCI Express USB kaart? Zoals bijvoorbeeld deze MSI Star-USB3. Want USB 2.0 aansluitingen heeft jouw Asus M3A78-T zo te zien voldoende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.