Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Medion Akoya MD8883 (P7385D) SSD schijf vervangen

Anoniem
John7
4 antwoorden
 • Kocht bij de Aldi de Medion Akoya MD8883 (P7385D). De SSD schijf van 40 GB zit vol en het lukt niet om alle software naar de D-schijf te leiden.
  Heb Medion om advies gevraagd, maar die geven "niet thuis". Medion heeft geen fout gemaakt…… en zoek het maar uit.

  Om het probleem definitief uit de wereld te helpen, wil de de 40 GB SSD (INTEL SSD SA2 MO40G2GC0) vervangen door plaatsing van een grotere SSD van ca 120 GB.

  Mijn vraag is : heeft iemand de SSD schijf al vervangen? Zo ja, leverde dat nog problemen op? Welke schijf type is uw advies?

  Bij voorbaat dank voor het advies
 • Beste,

  Ik heb zo zelfde pc en de schijf loopt ook vol. Al een oplossing gevonden of gehoord?

  Gegroet en dank alvast,

  Steven
 • Ik zou me eerst afvragen waarom die SSD schijf eigenlijk vol loopt, want waar is ie eigenlijk voor bedoeld?

  Het lijkt me logisch dat je Windows installatie en misschien bepaalde applicatiesoftware erop staat, maar dat je 'm niet gebruikt voor (permanente) opslag van losse bestanden.

  Dus eerst eens kijken wat voor bestanden er nu op die SSD schijf blijven hangen zou ik zeggen.
 • Mogelijk is deze voller geworden na het installeren van Windows 7' Service Pack 1. Dat is omdat deze de systeembestanden van Windows 7 zonder SP ook nog bewaard. Als je deze overbodige bestanden wilt verwijderen, check dan bijvoorbeeld deze hyperlink Je hebt SP1 van Windows 7 op je systeem geïnstalleerd. De oude bestanden, die vervangen zijn, worden bewaard op je systeem. Hoe verwijder je deze bestanden?

  Verder kun je software die je zelf installeert, beter op de grote harddisk kunt installeren. Dus niet op de SSD. Vooral games kunnen nogal veel ruimte innemen. Checken wat er zoveel ruimte inneemt op je SSD, zou je onder andere kunnen via applicatie WinDirStat. Ook is er nog een artikel over, op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/freeware/7612-windirstat-1-1-2-80.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.