Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf niet meer zichtbaar in bios, wel via F8

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Dag allemaal,

  Sinds een paar dagen heb ik een probleem met mijn pc. Als ik de pc start geeft hij de melding dat er geen proper boot device is gevonden. Als ik in de bios kijk, zie ik inderdaad de harde schijf er niet tussen staat. Deze is ook niet te kiezen bij boot priority, hij is gewoon helemaal niet aanwezig. Als ik echter start en dan F8 druk, staat hij wel in het rijtje met te kiezen boot devices, en kan ik hem kiezen als eerste boot device. De pc start vervolgens door naar Windows en werkt verder prima.

  Ik heb al een andere kabel geprobeerd (maar ik denk zelf dat dit het probleem niet is, aangezien hij verder wel goed werkt), ik heb een andere S-ata poort geprobeerd, maar dit veranderde niets. De bios heb ik nog niet zo lang geleden geflashed en heeft dus recente firmware.

  Ik heb de pc nog niet geformatteerd om te kijken of dit het probleem zou kunnen verhelpen, aangezien de harde schijf in de bios al niet wordt herkend, denk ik dat dit niet het probleem is.

  Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? Iemand een idee?

  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Gr. Jennifer
 • 1e actie: bios terugzetten naar defaults.
 • Ik heb aan veel dingen gedacht, maar daar nou net niet aan.. en dat werkte, want hij start nu weer normaal op. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.