Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop met seriele poort aansluiting

Anoniem
rob bogers
7 antwoorden
 • Eigenlijk uit de tijd maar ik heb nog steeds apparaten die communiceren via een seriele kabel. Nu is mijn vraag of er nog een of andere adapter bestaat met een seriele aansluiting of een verloop die ik in de nieuwe laptops die nu op de markt zijn gebruikt kan worden?
 • Jazeker, de USB-naar-serieel adapter zoals bijvoorbeeld >deze<, maar er zijn meerdere merken te verkrijgen.
 • USB>Serieel heb ik enorme slechte ervaringen mee en dan vooral de drivers. Het lijkt wel of die nergens bij horen. Ik heb veel hardware met seriele aansluitingen maar de USB variant naar Serieel is werkelijk niet te genieten. Bij mijn huidige laptop Dell Inspiron 5150 zat nog een PCMCIA aansluiting waarvoor ik een seriele adapter heb en zoiets zoek ik eigenlijk voor een nieuwe laptop.
 • nou, dan vraag je google toch even en kom je o.a. hier (eigen ervaring: betrouwbaar adres) op uit:
  http://www.yagoda.nl/pcmcia-serieel-rs232-adapter-kaart-p-2384.html
 • Oh, ik gebruik een Sitecom DK01 USB switch met serieel/parallel/ps2 convertor voor m'n GPS aan boord van de boot en dat werk prima. Is al wat ouder en dus niet meer nieuw verkrijgbaar. Op welk type insteekkaart ben je aangewezen?
 • Als je heel goed zoekt zijn er nog wel wat laptops met een seriele aansluiting. Zijn waarschijnlijk zakelijke/profesionele laptops en die zijn dan ook meestal erg aan de prijs.
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/496/laptops.html#filter:NYwxCsMwFEPvojlDnNI2-ACBDpkylgzB1mAwdfg2aSH47v2mdBJ6T-hEEk-ZAqOHxRH4zuh-cElSlHlmp2iX4DiHF6zp-w7ZJeG8fWCv_9JcM4x0hX7Z6R4-wz4xjHpwwapS4RRioag4cRtMi2OLbTbeDdZa6xc
 • [img:80625e6dbd]http://images1.centralpoint.nl/objects/high_pic/1347919926_20110305_01.jpg[/img:80625e6dbd]
  Mogelijk is dit een oplossing, als de computer een expresscard aansluiting heeft, en anders dit:PCMCIA naar Expresscard Alleen lijkt me dit niet echt praktisch in het gebruik omdat het nogal uitsteekt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.