Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aanschaffen E-Book reader

Anoniem
Klaas_Mol
6 antwoorden
 • Die test van C!T is inmiddels ook al weer bijna een jaar oud, mogelijk zijn er inmiddels interessantere modellen op de markt. Op http://www.ereaders.nl/ zijn er recentere reviews en veel andere info te vinden. Verder is bij een e-reader misschien wel het belangrijkst of het prettig leest/vasthoud en dat is voor iedereen weer anders. Dus sowieso het advies om ff langs een winkel te gaan om de beoogde aankoop ff werkend in de hand te hebben gehad.
 • Graag wil ik een E-Book reader aanschaffen, maar welke?

  Een aantal maanden geleden heeft in Computer totaal een test er over in gestaan. Weet iemand nog in welk nummer dit was?

  Of zijn er misschien nog meer bronnen die mij bij een keuze kunnen helpen?

  b.v.d.

  K. Mol
 • http://computertotaal.nl/tag/e-book/index.html
  http://computertotaal.nl/article/21011/conclusie-test-e-bookreaders/2.html
 • Ik ben ook op zoek naar een ereader en ik denk aan de Sony Reader Pocket PRS350 of de Sony Reader Touch PRS650. De kleinere Sony heeft helaas geen uitbreidbaar geheugen.
 • Dank jullie wel voor de info.

  Als ik iets op het oog heb dat zal ik zeker even in de winkel gaan kijken.
  Een goede tip.

  m.v.g.
  K. Mol
 • Ik zou momenteel of voor één van de Sony Readers gaan (PRS-350 of PRS-650) of voor de Kindle 3 Wi-Fi. De reden hiervoor is dat zowel Sony als Amazon gebruik maken van de laatste generatie E Ink-panelen die bekend staan onder de codenaam Pearl. Andere fabrikanten gebruiken voor zover ik weet nog de E Ink Vixplex-panelen.

  De keuze tussen een Amazon Kindle en Sony Reader is eigenlijk een keuze tussen het lezen van uitsluitend Engelstalige boeken of ook Nederlandstalige boeken. De Kindle kan namelijk geen ePub lezen en heeft boeken nodig uit Amazons eigen shop die op de Amerikaanse markt gericht is waardoor Nederlandstalige boeken van bijvoorbeeld Bol.com niet werken. Onbeveiligde boeken in ePub kunnen overigens wel eenvoudig met Calibre omgezet worden naar een formaat dat de Kindle begrijpt. Een ander nadeel van de Kindle is dat hij in Nederland op Amazon.com gekocht moet worden, daar staat tegenover dat hij zelfs inclusief de BTW en douanekosten die erbij komen nog steeds erg goedkoop is door de gunstige dollarkoers.

  Kortom: Sony is handiger voor de Nederlandse markt door het ondersteunen van ePub en de Kindle is een stuk goedkoper. Beide merken e-readers zijn uitstekende apparaten. Overigens is uitbreidbaar geheugen niet zo'n issue, een boek neemt bijna geen ruimte in. Mijn eerste Sony Reader (de PRS-500) had maar 64 MB geheugen en ik heb nooit de behoefte gehad om hier een geheugenkaartje in te steken. Momenteel gebruik ik zelf een Kindle 3.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.