Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wireless netwerk PCI kaart probleem

Anoniem
sanchises
2 antwoorden
 • [i:fbaf292d92]Als deze thread verkeerd staat, en onder Netwerk moet, mijn excuses hiervoor, maar het leek me een hardwareprobleem, vandaar[/i:fbaf292d92].

  Ik heb mijn vorige netwerkkaart, een Sweex Wireless LW057 laten vervangen door de V2, vanwege een beetje corrosie op de strips, resulterend in 'IRQL less or equal than zero' blue-screens. (of iets in die richting).

  Nu begint deze ook kuren te vertonen. De verbindingssterkte staat standaard op 2 tot 4 streepjes, maar toch valt het om de haverklap uit. Ik heb daarop mijn command prompt laten lopen met 'ping dsldevice.lan -t', en heb ontdekt dat de uitval gepaard gaat met een ineens sterk oplopende ping, gevolgd door Time Outs. Daarna komt er soms nog 'Destination host unreachable', gevolgd door één of meerdere hoge pingtijden, en daarna weer 'normaal' 2 tot 4 ms.

  Ik ben niet dom, dus ik dacht onmiddelijk aan de corrosie op de strips van de vorige kaart. Ik heb daarop, voor zover het ging, de kaart en de connectorbus schoongemaakt met een CD-doek, stof weggeblazen, en de kaart teruggezet, en goed vastgeschroefd. Helaas kan ik geen ander PCI slot proberen, want daar zit het koelblok van m'n ietwat oversized videokaart (en ik heb geen zin om m'n pc te 'vervuilen' met de drivers van m'n onboard videokaart).

  Iemand ideetjes? Alles is welkom, dus ook al denk je 'hele kleine kans dat dit werkt', post het! (ik begin het goed zat te worden, dus ik ben een beetje wanhopig ^^)

  Groetjes!
 • heb je de nieuwste drivers? zie:
  http://www.sweex.com/nl/assortiment/internet-networking/lan-cards/LW057/drivers_firmware

  wat je eigenlijk altijd eerst moet doen mag ook na installatie van de nieuwste drivers) is: apparaatbeheer, selecteer de kaart, klik rechts en kies voor "installatie ongedaan maken", sluit schermpje netjes af, en laat de pc herstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.