Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Accu vervangen

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Goedendag,

  Wij hebben compaq Presario CQ71 laptop.
  We hebben deze laptop 2,5 jaar. na 1 jaar moesten we de accu vervangen, prima.
  Maar nu zegt windows weer ''overweeg de accu te vervangen''
  ik snap er niks van dat de accu nu alweer leeg/kaptop is.
  Hier printscreen:
  [img:67447b5f1d]http://www.imgdumper.nl/uploads4/4db5a51ada0a5/4db5a51ad9ce7-accu.PNG[/img:67447b5f1d]
  Is het normaal dat elke laptop na elk jaar de accu moet vervangen :?
  We kunnen het beste doen? accu vervangen? of nieuwe laptop aanschaffen?
 • Zo te zien heeft ie nog maar 30% van zijn oorspronkelijke capaciteit. Dat wijst erop dat er toch wel iets mee aan de hand is. Kan gewoon slijtage zijn. Een accu heeft een vrij vast aantal laadcyclussen. Als je hem veel op de accu gebruikt, is de accu eerder versleten. Kijk eens wat de laptop nog oplevert en kijk of je dat nog een nieuwe accu waard is. Je kunt ook overwegen, hem niet meer mobiel te gebruiken en dus de accu niet vervangen.
 • Sommige biossen kunnen slecht met vervangende accu's overweg. Ze kunnen zelfs zien of er een originele in zit via en chip of zo.

  Zit er in het bios soms een accu reset optie of zo? Bij Asus zit er bijv een callibratie optie.
  Het bios resetten naar de defaults?

  PS: de levensduur v/d accu hangt wel sterk af hoe warm de accu gebruikt wordt/werd. Dus weet je dat je altijd slecht geventileerd hebt tijdens het gebruik… dan kan dat de accuduur zeer negatief beïnvloeden.
 • E-bayer waar ik al enkele malen zaken met heb gedaan wat betreft batterijen, en waar ik en vele anderen tevreden mee zijn: http://stores.ebay.com/battery-for-laptop?_rdc=1
  Zeer goede kwaliteit én prijs, correcte en snelle afhandeling.
 • [quote:f1163535ea="patrykvdmeulen"]Is het normaal dat elke laptop na elk jaar de accu moet vervangen [/quote:f1163535ea] Bij mijn weten is dat niet gebruikelijk. Op Google kom ik tegen, dat laptop accu's tot 500 keer kunnen worden opgeladen.

  Bijvoorbeeld de laptop en de bijbehorende accu uit mijn onderschrift, zijn al ongeveer 2 en een half jaar oud. Volgens de Lenovo/IBM Power Manager software, is de conditie van de accu nog goed. Overigens gebruik ik die laptop meestal op netstroom met de accu's in de laptop. Af en toe gebruik ik 'm alleen op de accu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.