Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Moet ik deze software zelf installeren?

Anoniem
stee0036
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan om binnenkort een Laptop, Sony Vaio E, 14 inch te kopen.
  Via www.sony.nl
  Ik wil deze laptop zelf samenstellen, zodat er een Blu-ray driver in zit, Windows 7 en Microsoft Office 2010 Student + acrobat.

  Als ik deze laptop bestel, kan ik de laptop gelijk gebruiken of moet er van alles geïnstalleerd worden?

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt!
 • Voor de Sony specifiek weet ik het niet. Het is vrij normaal dat de Windows de eerste keer bij het opstarten gelijk gaat installeren cq zich gaat prepareren voor eerst gebruik. Dat betekent dat jij bijvoorbeeld degene bent die de gebruikersnaam invult. Mocht er al een zijn ingevuld, dan is de computer vermoedelijk niet nieuw.
 • Oke, want ik heb aan een computerbedrijf gevraagd een offerte te maken voor deze laptop. Ze bestellen dan die laptop en vervolgens vraagt het bedrijf 2 uur werk voor het installeren van Windows, drivers, applicaties en beveiligingupdates. Die kosten komen erboven op.

  Maar is het mogelijk/makkelijk om dat zelf te doen?
 • Ja als je gewoon de stappen die je op het scherm geprestenteerd krijgt nauwlettend volgt, dan is dat heel makkelijk zelf te doen. Voor het aanmaken van recovery DVD's moet je dan wel een paar lege DVDR schijfjes voorhanden hebben.

  En welke applicaties (naast Office 2010) installeren ze dan eigenlijk voor je? Applicaties waar je extra voor betaalt en netjes een licentiesleutel bij krijgt, of gewoon maar wat freeware? Wat voor anti-virus pakket zit er bijvoorbeeld bij?

  En wat bedoel je met Acrobat, de gratis reader?
 • Ze installeren 4 producten van adobe (geen verdere informatie gekregen), een Nero brandprogramma terwijl er geen dvd brander op zit alleen een blu-ray speler en nog een paar gebruiksvriendelijke toepassingen (zeggen niet wat)
  Het anti-virus pakket is servicepack 1.
  Ik weet niet of dit freeware is of dat ik een licentiesleutel krijg, wel weet ik dat het, volgens dat bedrijf, 2 uren duurt en het mij ¤144 kost

  Met Acrobat bedoel ik adobe acrobat 9 standard, het geen gratis reader want ik koop deze via sony.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.