Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

quad core processor gebruikt maar één core?

Anoniem
flo123
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb sinds kort een nieuwe computer, uitgerust met een i5 processor. Het is nu echter al twee keer gebeurd dat mijn computer na het ontwaken uit slaapstand opeens heel langzaam word. Nu viel me op dat in de task manager staat dat één core voor bijna 100% belast wordt en de rest vrijwel niet, terwijl ik geen bijzondere programma's open heb staan. Heeft iemadn hier een verklaring voor?:


  http://img15.imageshack.us/img15/1826/naamlooscft.png

  Florian
 • Er zit dan een of ander proces vast die continu een van de cores belast. Kijk even op het tabblad processen of je daar een proces kan vinden die continu een CPU belasting heeft van ca. 25%. Dit is de boosdoener…
 • Ik kan de kolom met cpu-belasting niet vinden? Het bij het tabblad processen gekeken bij beeld>kolommen selecteren, maar zie ook daar niks staan. Heeft het misschien een anderen naam?
 • Op het tabblad processen zie je toch direct bovenaan staan: Imagenaam, Gebruikersnaam, Processor, … Onder de kolom Processor zie je dan wat op dat moment de belasting is van de betreffende processen, meestal 00 dus niet actief.
  Ook kun je kijken op de tab Prestaties te klikken en dan naar onderen waar je kunt klikken op Broncontrole hier zie je nog veel meer info en ook de afzonderlijke cores.
  Succes.
 • Bedankt voor de tips! Ik zie bij het tabblad processen zelf niks bijzonders gebeuren. Bij broncontrole vind ik wel onder processen dat 'interrupts van het systeem - uitgestelde procedureaanroepen en interruptsserviceroutines' constant rond de 20-25 procent blijft hangen inderdaad. Heb even gegoogled, maar behalve de tip 'gebruik de slaapstand niet' heb ik niks kunnen vinden. Ik las wel ergens nog ergens dat het aan onlangs geïnstalleerde hardware kon liggen. Ik heb de voeding van mijn HDD aangesloten met de jumper op normale modus. (Geen idee of dat er iets mee te maken heeft maar dat is het enige wat ik me kan bedenken) Iemand nog een ideetje?
 • Zie je ook niks bijzonders als je op het tabblad 'processen' het vinkje 'processen van alle gebruikers laten zien' aan zet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.