Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

luidsprekers geven minimaal volume

Anoniem
Tirm
4 antwoorden
 • Ik heb een Acer Aspire One Pro P531h netbook.
  Bij afspelen van een audiobestand (bv .mp3) komt er wel geluid uit de luidsprekers, maar, alhoewel alle knoppen van de volume regeling op maximaal staan, is het echt miezerig.
  Gesproken tekst is net verstaanbaar. Veel en veel zachter dan het geluid wat uit een andere laptop komt.
  Volgens apparaatbeheer werkt alles naar behoren.

  Een mogelijke oplossing is natuurlijk aansluiten van externe versterker en luidsprekers. Ik kan me echter niet aan het idee onttrekken dat dit apparaat beter zou moeten/kunnen presteren.

  Wat te doen? Is dit een software kwestie of is er iets mis met de hardware? Hoe dit uit te zoeken?
 • Soms zijn die apparaten voorzien van een schakelaartje waarmee je het geluid "uitzet", buiten de windows volume regeling om.
  Mogelijk moet je daar even naar zoeken.
 • Kan een combinatie zijn van Fn-toets en bijv. F5 of F6 toets. Er staat dan een speakersymbooltje op.
 • [quote:90cbb1040b="Peter Vooges"]Soms zijn die apparaten voorzien van een schakelaartje waarmee je het geluid "uitzet", buiten de windows volume regeling om.
  Mogelijk moet je daar even naar zoeken.[/quote:90cbb1040b]
  [quote:90cbb1040b="Tirm"]Kan een combinatie zijn van Fn-toets en bijv. F5 of F6 toets. Er staat dan een speakersymbooltje op.[/quote:90cbb1040b]

  Mijn dank voor hulp.
  Er zijn drie mogelijkheden met de Fn toets, Fn+F8, aan/uit, Fn+naarboven en Fn+naarbeneden, voor meer of minder volume. In aan en maximaal volume is het net verstaanbaar.
  IK weet niet of dit normaal is voor dit machientje, maar het is bedroevend weinig. Voor het luisteren naar bv nieuws moeten er echt externe luidsprekers of een hooftelefoon gebruikt worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.