Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canon iP 5300 probleem

Anoniem
f.j.stols
2 antwoorden
 • Deze printer drukt (soms) niet goed meer af. Het gehele reinigingsprogramma doorlopen, inktpatronen vernieuwd, software opnieuw geïnstalleerd. Niet alleen tekst met slecht afgedrukte regels, maar ook plaatjes met veel strepen. Het kan zijn de de printer aan zijn eind is, maar heeft iemand nog een suggestie? Er liggen namelijk ook nog 10 reservepatronen op de plank…Voorbeeld:
  [img:f41040a205]http://i53.tinypic.com/2u94tqa.jpg[/img:f41040a205]
  Bij tekst dus om de zoveel regels, bij plaatjes is het nog veel erger.
 • Ik heb een vergelijkbaar probleem gehad met de Canon iP 4000. De oorzaak was dat de elektrische contacten van de printkop niet goed waren.
  Als eerste kun je proberen de contacten te reinigen met een contactreiniger. Gebruik daarvoor een zacht kwastje of een wattenstaafje gedrenky in de contactreiniger.
  Als dat niet helpt dan kun je de druk op de contacten verhogen. Dat doe je als volgt: klik voorzichtig de klemmen los waarmee de printkop in de houder is vastgezet. Breng vervolgens onder de klemmen een dun stukje karton aan en zet de klemmen weer vast. Bij mij was dit laatste een "definitieve oplossing, die het al meer dan een jaar heeft uitgehouden.
  Ruud Ivens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.