Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB verlengkabel verschillen

Anoniem
rob bogers
3 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een aantal USB verlengkabels van 5 meter voor webcams. Nu wekken een aantal winkels de indruk (maar het kan ook waar zijn) dat er verschil in kwaliteit bestaat tussen USB kabels met de aanduiding 2.0 en zelfs 3.0. Er is in ieder geval verschil in prijs, dat is duidelijk.

  Ik wil gewoon een aantal verlengkabels en volgens mij maakt het geen fluit uit welke kabel je koopt 1.1, 2.0, 3.0 maar vraag ik toch voor alle zekerheid jullie advies.

  Immers er is al eens een test geweest bij Radar geloof ik over HDMI kabels van 60 Euro en eentje van 5 Euro en er bleek geen verschil in kwaliteit waar te nemen.
 • USB3.0 is zeker wel (veel) sneller dan USB2.
  Echter als je een USB 1of 2 camera hebt (en die kans is heel groot) dan is een USB3.0 kabel overbodig, want de snelheden/transferrate die USB3.0 ondersteunt heb je bij die camera's niet nodig.

  De discussie over HDMI kabels gaat over iets anders, en dat is de kwaliteit van de kabel (al hoewel daar ook wel degelijk verschillen kunnen zitten in max transferrate).

  Lees ook dit even:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus
 • USB 3.0 heeft een optisch deel en is dus beslist anders dan een 2.0 kabel. Alleen wordt dit bij usb 2.0 apparaten niet gebruikt. Neem gewoon een goede 2.0 kabel, dan zit je volgens mij altijd goed. Zou niet meer dan een euro of tien hoeven kosten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.