Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding stuk??

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Sinds drie dagen gaat mijn computer niet aan als ik op het 'aan' knopje druk. Na flink wat op de aan/uitknop drukken, stekker erin stekker eruit etc, lukt het me toch nog de computer aan te zetten.
  Het gekke is dat als hij eenmaal aan is, alles goed draait. Geen enkel probleem. Als je hem dan uit zet en de volgende daag weer wilt aanzetten, hetzelfde probleem. Ik sluit software uit. Klopt dit?
  Kan het de voeding zijn? Ik wil best een nieuwe kopen, maar zou graag weten of dit niet voor niets is.
  Ook kan de uit/aan knop natuurlijk kapot zijn, hoe kan dit testen?
 • aan/uit-knop testen lijkt me niet zo nodig, mar je kan het doen door de kast te openen, het stekkertje van de powerknop op het moederbord los te maken en met een schroevendraaiertje de pooltje even te verbinden. dat is in feite wat het aan/uit-knopje oook doet.
  dat het de voeding is, is zeer waarschijnlijk. zou je de voeding losmaken dan zie je vrijwel zeker uitgelopen condensatortjes of hoe die dingen ook heten.
  soms helpt (nog een tijdje): stroomkabel losnemen en de aan/uit-knop een minuutje ingedrukt houden.
 • Ik heb nu een Cooler Master RS-430-PCAP. 1 x 24 pins voeding, 2 x 15 pins s-ATA, 1 x voeding 4 pins, 1 x 4 pins mini stroomconnector, 6 x 4 pin interne voeding, 1 x 6 pin PCI Express. De Pc is al redelijk oud.
  Is er een goedkope en toch redelijk goede voeding die deze vervangt?
 • http://azerty.nl/0-1073-239784/be-quiet-pure-power-bqt-l7-43.html
  Best een goede voeding. Misschien eens verder kijken:
  http://www.alternate.nl/html/categoryListing.html?cat1=135&cat2=346&cat3=0&bfbox=1&&tn=HARDWARE&l1=Voedingen&l2=tot+600+Watt&
 • Be quiet voeding gekocht en geplaatst. Pc draait weer! Bedankt voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.