Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe voeding in Acer Aspire T180 met vertraagde start!

rob bogers
9 antwoorden
  • Ik heb vanmorgen mijn Acer Aspire T180 PC met een MCP61 SM-Am moederbord voorzien van een nieuwe voeding Corsair GS600 en een Asus EAH5770 grafische kaart met 512Mb intern geheugen.

    Telkens als ik nu de PC opstart lijkt het alsof de voeding de PC vertraagd laat opstarten. Nadat ik de startknop heb ingedrukt hoor ik een zachte klik uit de kast, waarna de led van de harde schijf 2 keer oplicht en dan weer een zacht klikje uit de kast en wederom de led van de HD 2 keer oplicht en dat gaat zo anderhalve minuut door en dan start de PC normaal op.

    Als de PC draait merk ik niets abnormaals. Graag hulp bij dit fenomeen?

    Groetjes Rob Bogers
  • maar eens beginnen met de bios op standaardwaarden in te stellen.
    via "save and exit" vastleggen.
    alle kabeltjes nog eens losmaken en opnieuw vastdrukken
  • Ga ik doen, bedankt.
  • Ik heb alles uitgevoerd wat Derkdejong aangaf maar het resultaat is gelijk gebleven. Als ik er een andere videokaart "Asus 6600GT" in plaats is het fenomeen weg maar als ik de de Asus EAH5770 in een andere PC plaats start de PC normaal op.

    Misschien een andere instelling op het Mobo die ik moet wijzigen?
    Is het moederbord wel geschikt voor gebruik met deze kaart?

    Graag advies

    Groet Rob
  • Helemaal niemand? het zou kunnen zijn dat ik de vraag wat moet verduidelijken of misschien is de vraag verkeerd gesteld, zeg in ieder geval iets, zo schiet het niet echt op.
  • Nou nou, een beetje geduld kan geen kwaad natuurlijk. Er zitten allemaal vrijwilligers op het forum hoor.
    Je kan natuurlijk ook je probleem in een computerwinkel neerleggen..
  • [quote:a164261862="rob bogers"]Ik heb alles uitgevoerd wat Derkdejong aangaf maar het resultaat is gelijk gebleven. Als ik er een andere videokaart "Asus 6600GT" in plaats is het fenomeen weg maar als ik de de Asus EAH5770 in een andere PC plaats start de PC normaal op.
    [/quote:a164261862]

    Vermits het fenomeen is opgetreden na het vervangen van de voeding, en met een lichtere videokaart wel normaal opstart, is mijn konklusie; te lichte voeding.
  • Zo"n 5770 kaartje verstookt misschien 100 W bij full load :)
    Dan moet er wel een heel lichte voeding inzitten.
  • Is de nieuwe videokaart ook op de voeding aangesloten ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.