Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe laptop aanschaffen

Anoniem
iemand85
8 antwoorden
 • hallo,
  mijn oude laptop dell lattide d600 is gecrashed, en ik wil een andere iets snellere kopen, vond mijn oude apparaat op zich fijn. ik moet letten op de CPU en de harde schijf toch? Nog iets anders? merken? Ik vindt het wel belangrijk dat vooral als ik een nieuwe (niet tweedehandse) koop dat ik er niet over een paar jaar achter kom dat hij met de programma’s van dan niet meer werkt. (ivm snelheid, etc.)

  ik denk zelf weer aan een dell, want die beviel best goed. weet nog niet of ik weer een tweede handse (met garantie nagekeken) apparaat wil, of een nieuwe. ik vindt de schermen op nieuwe (nieuwer dan mijn dell) laptops (bijvoorbeeld ACER aspire 5630) veel mooier, alleen ze spiegelen zo, steeds de gordijnen goed doen anders zie ik niets. in de winkel is dat lastig uit proberen als ze daar net de goede lichtval voor hebben.

  ik gebruik het niet voor gamen, wel films, cd s kopieren, etc.
  dus mijn vragen:
  *waar moet ik nog meer op letten behalve CPU/intern geheugen?
  *hoe weet ik of het beeldscherm spiegelt?
  *Kunnen jullie iets zeggen over merken? Geen Apple. Bij Dell is er een ruim aanbod aan software als drivers etc die je kunt downloaden, dat lijkt me wel belangrijk. niet dat ik een tweedehandse koop waarbij dat niet meer kan. Dus misschien weten jullie daar iets over?
  *Nog meer tips?
  thanx
 • Als je verder niet al te veel zware taken doet op je laptop is een nieuwste generatie i3 of i5 voldoende met een intern geheugen van 4GB. Ik zou geen Acer nemen, net zo min als een Packard Bell.
  Persoonlijk vind ik een Asus, Samsung, MSI, Toshiba, DELL of Sony wel goed.
  Als je geen spiegelend beeld wil hebben kan je overwegen om een HP Probook te nemen. Dit is een zakelijke laptop met een mat scherm (althans de mijne, HP Probook 6450b), deze zijn wel weer wat duurder.
  Ik zou een laptop nooit tweedehands kopen, tweedehands zijn ze nog redelijk duur en je weet niet waarom hij verkocht is.
 • Geef even aan wat je er aan uit zou willen geven, dan kunnen we wel concreet wat voorstellen.

  En spiegelend scherm of niet, fel licht dat direct op je scherm valt is altijd irritant. De enige oplossing is de opstelling van je werkplek dusdanig veranderen dat dat felle licht niet meer direct op je scherm valt!
 • ik begin altijd aan de andere kant, bij wat ik wil, en dan zie ik wel wat dat kost, en dan liefst in de goedkoopste versie natuurlijk. beetje beter dan mijn dell latitude d600, en dan zo dat ik er over een heel aantal jaar, bij nieuw iets langer dan tweede hands, ook nog mee uit de voeten kan. niet dat er dan een word versie algemeen gebruik is die bij mij niet meer werkt oid. Dus misschien kan iemand aangeven: ik zie bij de info over snelheden in de winkel vaak eerst een letter en dan drie cijfers, is dat de CPU? en waar vindt ik een lijst hoe goed dat dan is? welke info is nog meer belangrijk?

  verder: gamen doe ik dus niet, cd's kopieren wel, ook graag goede kwaliteit,

  wat beeldscherm betreft, ik merkte dat ik bij mijn oude del computer wel een stuk minder last had van spiegelen dan bij de ACER, volgens mij heet dat een LCD scherm, ziet er wel mooi uit, maar werkt minder goed.
 • Wij werken hier graag andersom.
  Je zegt wat je eisen zijn en wat je budget is en wij stellen je wat opties voor.
  Anders dan kunnen we hier hele lijsten met laptops neer gaan zetten.

  Ik mis in ieder geval ook nog hoe groot de laptop moet zijn.
 • En je referentiekader Dell Latitude D600 zegt ook erg weinig, aangezien dit type in een groot aantal uitvoeringen leverbaar is geweest (wel altijd met 14,1" scherm?).
 • hallo,
  wat grote betreft maakt mij niet veel uit, veel laptops zijn tegenwoordig een slag breder, (bijvoorbeeld ACER), maar dat hoeft niet van mij. ipv een hele lijst laptops neerzetten zou ik graag uitleg willen: De CPU is belangrijk meende ik, en intern geheugen? en nog meer? en hoe weet ik wat die letter/cijfer combinatie in de beschrijving van laptops betekend? dan kan ik zelf in de winkel kijken, merken zijn hieronder al genoemd, heeft mijn laptop dan een type nr. ofzo? als ik thuis ben zal ik eens kijken of ik die kan vinden.

  de meeste laptops in de winkel waren tussen de E300,- en E600,- en aangezien ik het niet gebruik voor gamen lijkt mij dat laatste bedrag niet nodig, maar als er argumenten zijn waarom dat voor mij meerwaarde zou kunnen hebben hoor ik dat graag.

  dank
 • Ik zou zeggen, maak eens gebruik van de zoekfuncties in de: Pricewatch

  Als zoekfilter zou ik als CPU dan wel kiezen voor de tweede generatie Intel Core i-processoren, die herkenbaar zijn aan een vier-cijferig subtypenummer. Dat zijn gewoon de beste processoren op dit moment.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.