Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows 7 64bits Raid 0 problemen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb vandaag een raid 0 configuratie gemaakt met twee 80 sata Gb hd.
  Na de instal van win 7 ultimate 64 bits moest ik de pc opnieuw opstarten, de pc kwam met de melding: BOOTMGR ONTBREEKT druk op ctrl+alt+delete.
  Na restart het zelfde. In de Bios staat ide configuratie op raid. ik kan nergens in de bios de raid 0 terugvinden. Als ik opstart kom ik de regel tegen die luid als volgt, Press F8 for bbs popup, dan kom ik in een menu waar ik kan kiezen uit alle drives die in de computer aanwezig zijn 2 x dvd, cardreader, 320 gb hardisk en de laatste is INTEL VOLUME 0 en al ik deze laatste kies dan start de pc gewoon op. daarna opnieuw opstarten en het probleem van de missende bootmmgr.
  Heb ik wat over het hoofd gezien in de instellingen in het bios?
  Enig idee wat er mis is gegaan, gaarne hulp.

  Met vriendelijke groet G.Bos
 • Vaak heb je na het instellen op raid een extra optie (drukken van een bepaalde toets combinatie, zoals Control+H) tijdens het opstarten om de raid bios in te kunnen stellen: dat moet je gezien hebben want je hebt een raid-0 array ingesteld. Krijg je die optie nu niet meer te zien tijdens het opstarten?

  Heb je tijdens het installeren van Windows de installatie routine een stuurprogramma voor de raid controller verstrekt? Dit is doorgaans nodig anders ziet het de raid array niet en kun je dat niet kiezen als medium voor de installatie van Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.