Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

duur foutje processor kapot

Anoniem
None
14 antwoorden
 • hallo,

  ik heb zojuist vandaag mijn nieuwe processor binnengekregen, het is de amd phenom II black edition 1100T. Wat was ik blij zeg! Toen ging ik hem monteren op het moederbord. Processor erin gedrukt dat ging goed, todat ik de processor cooler erop plaatste, dat ging niet echt soepel, ik wou de processor cooler daarom er ook ook weer afhalen.

  Het was me gelukt ik heb de processorcooler er weer af kunnen halen, maar met de processor erbij, (processor was vast geclamt) en nu zijn er 8 pinnetjes gebogen. kortom 164 euro weggegooit binnen 5 minuten.

  Nu is mijn vraag dan ook: die garantie die ik heb telt die ook voor mijn roekeloosheid?

  mvg,

  falende ICT''er
 • Al geprobeerd ze weer recht te buigen?

  Garantie kan je wel vergeten.
 • ik zou niet weten hoe ik ze weer recht moet buigen, is er geen mogelijkheid toch de garantie eruit weten te halen?
 • Ik heb ooit wel eens drie rijen pinnetjes verbogen, doordat een processor aan een koeler bleef plakken. Heb ze weer recht gekregen met een pinpas. werkte daarna weer zonder problemen. Zolang ze niet afbreken, is er weinig aan de hand.
 • bedankt voor de tip!

  het duurde ff, maar ik heb de pinnetjes rechtgezet, en de processor doet het nog gewoon :). hij loopt alleen op 1,4 in plaats van 3,3. dat moet ik dan veranderen in de bios.


  update: loopt nu op 3,3 36 graden. :)
 • Wel toevallig dat je al de 2e bent deze week die zijn processor bijna sloopte door dat de processor aan de koeler bleef plakken.
  AMD doet goed zijn best ;)
 • Ja, ik vind het echt super slecht. Ik schrok me bijna dood, toen ik zag dat ik die pinnetjes had gebogen, maar ik ben blij dat alles nog is goed gekomen.
 • Is volgens mij niet de fout van AMD maar onkunde van de gebruiker. Als de cooler met pasta op de processor vast zit moet je nooit aan dat ding gaan trekken maar gewoon de cooler met processor en al uit de socket halen. Je kunt daarna gecontroleerd alsnog de cooler van de processor loshalen. Zo voorkom je dat er mechanische spanning op het kwetsbaarste gedeelte van de processor (de pootjes) komt te staan. Garantie kun je in zo'n geval wel vergeten, en terecht.
 • Ik wilde zeker AMD hier niet de schuld van geven hoor ;)
 • Dit verhaal lezende:
  Om nog maar te zwijgen over die rampzalige hefboom-constructie waarmee de hele handel op het mobo vastzit. Waardeloos!
  Ondergetekende en een kennis hebben beiden meegemaakt dat het kunststof lipje spontaan afbrak, waardoor geen koeling en derhalve uitval. Gelukkig zijn die dingen tegenwoordig redelijk thermisch beveiligd.
 • Nou wat een geluk dan maar weer :)
  maar is het niet zo als je de pinnetjes met je hand aanraakt dat je de processor wel weg kan gooien??
 • ik heb ze eerst met mijn vingers proberen te buigen, maar dat lukte niet.
  Daarna heb ik ze met een soort van naald en mijn pinpas gebogen.

  heb nergens last van, processor doet het goed!
 • [quote:234c630008="patrykvdmeulen"]Nou wat een geluk dan maar weer :)
  maar is het niet zo als je de pinnetjes met je hand aanraakt dat je de processor wel weg kan gooien??[/quote:234c630008]Het met je vingers aanraken verhaal heeft te maken met huidzuur, het kan gebeuren dat door het zuur, wat van nature op je huid zit,de pinnetjes gaan oxideren zodat je een slecht contact krijgt.
 • heb t ook al eens gehad, tot 2x toe Gewoon weer rechtgebogen, nu enkele jaren later doet ie t nog steeds.

  Overigens, draaiend losmaken is de truuk. kans dat je de processor dan meetrekt (door het forceren) is dan vrijwel nihil!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.