Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Medion MD 8833 gaat aan, maar start niet op

Anoniem
DoeT
7 antwoorden
 • Goedenavond,

  ik heb een Medion Akoya MD 8833 en sinds vanmorgen gaat deze wel aan, maar hij start niet op. Ik krijg totaal geen beeld, maar hoor wel de ventilatoren draaien. Ik zie dus ook geen BIOS e.d.

  De computer is ouder dan 3 jaar, dus heb ook geen garantie meer. Heb Medion wel een e-mail gestuurd, maar voordat ik hier antwoord heb ben ik ook weer een aantal dagen verder. Ik moet (zoals het er nu naaruit ziet) deze week via internet geboortekaartjes regelen, maar dit gaat dus misschien niet lukken (zit nu op pc bij kennis).

  Ik hoop dat iemand mij z.s.m. verder kan helpen.

  Alvast bedankt.

  Groeten Colin
 • Misschien gek gezegd, hij start wel op, maar alleen geen beeld.
  Andere monitor geprobeerd?
 • Het zijn zeer complexe apparaten: het kan in van alles zitten. Indien je de tijd en de mogelijkheden hebt zit er maar een ding op en dat is het systematisch aanpakken. D.w.z. individuele componenten testen (gaat makkelijk als je een tweede vergelijkbare pc hebt waarmee je componenten kunt uitwisselen) en zo het kapotte component vinden, deze vervolgens vervangen.

  Wil je dit niet of kun je het niet, dan zou je in ieder geval even alle verbindingen kunnen nalopen (loshalen en weer vastzetten indien twijfel) en bij geen resultaat er een deskundiger persoon na laten kijken. Succes!
 • wat je beschrijft zijn typische voedingsproblemen.
  ik denk dat een andere voeding het ding zo weer doet opstarten.
 • Ik heb ook de computer even op mijn tv aangesloten, hierop heb ik ook geen beeld. Zodra ik de VGA-kabel los haal van de videokaart geeft mijn monitor ook aan dat er niks is aangsloten i.p.v. geen signaal.

  Ik hoor ook geen piepjes o.i.d. ik hoor volgens mij op een gegeven moment wel de hardeschijf iets geluid maken. Ondertussen heb ik ook de bekabeling gecheckt, maar dit zit er normaal uit. Ik heb ook niks met de bekabeling gedaan, dus lijkt me raar dat daar iets mee is.

  Misschien toch Medion maar afwachten.
 • [quote:396f017993="derkdejong"]wat je beschrijft zijn typische voedingsproblemen.
  ik denk dat een andere voeding het ding zo weer doet opstarten.[/quote:396f017993]

  Als mijn voeding kapot is zou hij toch niks meer moeten doen?
 • neen, een voeding bestaat uit een aantal elementen.
  je ziet (veel) vaker dat fans wel gaan lopen en ledjes aangaan, maar het circuit dat de pc opstart is dan kaduuk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.