Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe printer aanschaffen

Anoniem
vanveelen
5 antwoorden
 • Beste,

  Ik heb het wel een beetje gehad met mijn HP Photosmart D6160 en zit er over te denken om een nieuwe printer aan te schaffen.
  Onder Windows XP werkte de printer zonder problemen en had ik altijd een goed overzicht van de inktniveaus maar dat is helaas niet meer het geval onder Windows 7. Alleen in zwart afdrukken kan niet en aangezien ik pas weet dat de inkt op is als ik niet meer kan printen, is dat nogal vervelend.

  Ik was altijd zeer tevreden over mijn photosmart dus een vergelijkbare printer met meerdere cartridges heeft mijn voorkeur. Ik las dat er tegenwoordig ook printers zijn met 2 zwarte inktcartridges waarvan er één dient voor tekst en de ander voor foto's.
  In hoeverre is dit nuttig bij 'normaal' gebruik? Voornamelijk tekst printen met af en toe een afbeelding, een DVD cover en heel af en toe een foto.

  Verdere eisen:

  - Budget: maximaal ¤ 100
  - Type: All in one: lijkt mij handig om te hebben, maar zal er niet bijster veel gebruik van maken
  - Wifi: niet noodzakelijk

  Zelf zat ik te denken aan een : Canon PIXMA MG5150 of een HP Photosmart Wireless e-All-in-One. Alleen deze hebben allebei geen aparte zwarte cartridge voor foto's voor zover ik kon ontdekken.

  Heeft er iemand een goede suggestie/advies?

  Bij voorbaat dank,
  Sander
 • Heb je deze al geprobeerd:
  http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&sw_lang=&product=1156653#N240

  [quote:b14b4057df]Hulpprogramma - Diagnose (‏1)
  » HP Printer Install Wizard voor Windows 7
  2011-03-18 , Versie:1.2, 1.0M
  Met de HP Printer Install Wizard voor Windows 7 kunt u de nieuwste HP software downloaden die het beste bij uw HP printer past.
  Meer informatie
  hide
  Update (‏1)
  » HP Print softwarepatch bij het upgraden van Vista naar Windows 7
  2009-12-06 , Versie:1.0, 1.22M
  Deze patch van Windows 7 verhelpt een aantal functionaliteitsproblemen die optreden na een upgrade van Vista naar Windows 7. Ga voor netwerkprinters naar www.hp.com voor meer ondersteuningsinformatie.[/quote:b14b4057df]
 • Jup en Windows 7 levert de drivers voor de 6160. Er is geen aanvullende software te vinden en ook de downloadable install wizard geeft aan dat windows 7 de drivers levert.

  Zal wel teveel geld kosten om iets te ontwikkelen dat werkt voor windows 7.
 • Ik kan me wel voorstellen waarom HP geen Windows 7 software wil schrijven, voor een HP Photosmart D6160.

  Je budget voor een nieuwe printer is dus 100 euro's. Dit terwijl de jaarlijkse afdrukkosten doorgaans hoger zullen zijn, dan de aanschafprijs van de printer. Je zou deze HP Officejet 6500A Plus kunnen overwegen. Weliswaar boven je budget. Maar daar staat tegenover dat deze bij de consumentenbond staat, als Beste koop. Deze heeft overigens geen aparte zwarte inktcatridge voor foto's.

  Die Canon PIXMA MG5150 zie ik niet staan, bij de geteste printers van de consumentenbond. Wel deze Canon Pixma MX340. Maar daar staan hogere jaarlijkse afdrukkosten tegenover.
 • Leg er aan wat je wil printen, maar als je niet te veel foto's uit print kan je ook eens denken aan een laserprinter.
  http://www.samsung.com/nl/consumer/pc-peripherals-printer/printers-multifunction/color-laser-printers/CLP-325/SEE/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=
  ik heb hier de 315 staan en dit is de opvolger ervan.
  Ben zeer tevreden in prijs en prestaties. Ook een foto op foto papier uitprinten geeft goede resultaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.