Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gegevens op niet toegewezen ruimte HD terughalen?

Anoniem
Erna39
4 antwoorden
 • Pc had 2 HD in RAID 1 staan. Een van de schijven is stuk gegaan en we besloten om de pc met 1 nieuwe HD te installeren en daarna de overgebleven schijf uit de RAID te gebruiken als tweede harde schijf.

  Pc opnieuw opgebouwd, windows 7 geinstalleerd op de nieuwe schijf en alles draait weer als een zonnetje. De overgebleven schijf bijgeprikt en we dachten dat het een kwestie van data overzetten zou zijn.

  Helaas, de schijf geeft de C partitie aan en de rest van de ruimte is nu niet toegewezen ruimte geworden. En juist daar staat alle data op die ik nodig heb.

  De vraag is dan ook: Is er een manier waarop ik die data op een makkelijke manier terug kan krijgen? Voor nu hebben we de schijven losgekoppeld en durven we er eigenlijk niets mee te doen voordat we precies weten wat we zouden moeten doen.

  Beide schijven uit de RAID 1 config zijn nog aanwezig. Kunnen we die schijven weer terug zetten in RAID en op die manier de data terugkrijgen? We durven dat op dit moment niet te doen omdat we niet weten wat het gevolg is en de kans bestaat dat alsnog alles weg is.
 • Ik heb begrepen dat W7 op een nieuwe HD draait en de twee oude Raid1- schijven, een kapotte en een goede, los liggen te wachten?
  M.i moet je de "oude goede" erbij kunnen prikken en in BIOS kunnen instellen dat ie van de nieuwe HD opstart.
  Maar misschien geeft het een veiliger gevoel een USB/IDE/SATA-adapter te kopen en de "oude goede" als een externe HD te benaderen.
  Misschien kan je dan ook bij de "oude kapotte"; lukt dat niet dan kan je dat met een Linux LiveCD proberen zoals Ubuntu.
  Voor meer info over Ubuntu zie
  http://computertotaal.nl/article/22607/ubuntu-11-04.html
  http://www.helpmij.nl/forum/showpost.php?p=3061649&postcount=11
  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/568180-externe-harddisk-wordt-herkend-maar-kan-niet-openen-*desperate*
 • Aanvulling:
  http://www.ngn.nl/ngn/forum/?waxtrapp=yistbMsHyoOtvOXEIaBDZJmwL
  Via:
  http://www.google.nl/search?q=RAID+1&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a#hl=nl&client=firefox-a&hs=dUX&rls=org.mozilla:nl%3Aofficial&q=RAID+1+herstelllen+met+nieuwe+hard+disk&oq=RAID+1+herstelllen+met+nieuwe+hard+disk&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2738l2738l2l2902l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=c298f0e0a3b533ce&biw=1280&bih=643
 • Dat klopt inderdaad. De W7 draait op een nieuwe schijf en de schijven die in Raid stonden liggen te wachten.

  De goede schijf uit de Raid is al in de externe behuizing geweest en ook al aangekoppeld als tweede schijf en de C schijf daarvan is prima te zien (en dus ook te benaderen waarschijnlijk maar dat hebben we nog even niet geprobeerd). Waar het om gaat is dat de resterende ruimte op die schijf in schijfbeheer te zien is als niet toegewezen ruimte. En daar staat mijn zeer belangrijke data op die ik graag terug wil.

  De data staat er ongetwijfeld nog op want de schijven zijn niet meer benaderd maar hoe krijg ik dat nu terug? Kan ik zomaar die niet toegewezen ruimte als nieuw volume bestempelen en zie ik dan mijn data weer terug?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.