Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe WD harde schijf is traag

Anoniem
Jaap H
4 antwoorden
 • Mijn broer heeft een Western Digital schijf van 1TB aangesloten op zijn laptop en daar heeft hij zijn muziekcollectie op staan. De laatste tijd klaagt hij er over dat tijdens het afspelen van muziek er weleens haperingen op treden.

  Nu heb ik de schijf aan mijn eigen pc gehangen en wat bestanden gekopieerd naar mijn eigen pc en dat gaat met snelheden die aangeduid worden met kb's, terwijl ik met m'n eigen externe schijf met gemak 17 mb/sec haal.

  Nu heb ik de harde schijf geformatteerd en wat bestanden vanaf mijn eigen pc naar de schijf gekopieerd en dan haal ik snelheden van 116kb/sec, terwijl de schijf toch echt aangesloten zit op een usb 2.0 poort.

  Wat heb ik al geprobeerd?
  -Usb kabel gecontroleerd op zichbare schade.
  -Diagnostisch programma van WD gedraaid, maar deze heb ik na een aantal uren afgesloten aangezien het mij te lang duurde.
  -Ander externe WD schijven functioneren perfect op zowel de pc als laptop.

  Omdat de schijf op zowel de laptop als mijn eigen desktop pc vreselijk traag is zit ik er over te denken om de schijf voor RMA op te sturen naar WD, omdat er nog garantie op zit tot 18 sep. 2011.

  Of heeft iemand nog een ander idee waar het aan kan liggen?
 • Lijkt mij in de USB interface (aan de kant van de externe schijf) of de schijf zelf te kunnen zitten in dit geval.

  Je kunt meer uitvinden door een gegarandeerd goede schijf even in te bouwen en dan de interface te testen. Is het dan goed, dan ligt het aan de oorspronkelijk ingebouwde schijf.

  Maar als je garantie hebt, dan zou ik die niet eventueel verliezen, door openmaken van de externe harde schijf behuizing, maar normaal garantie claimen.
 • Behuizing kan d.m.v. 4 schroefjes worden geopend. Alleen zit er een sticker die dan verbroken wordt. Dus geen optie.

  Ik zal de schijf denk ik maar aanmelden bij WD voor RMA.
 • Het heeft een paar weken geduurd, maar ik heb te zien een nieuwe Mybook 1TB opgestuurd gekregen. Harde schijf zat keurig netjes in plastic verpakt en te samen met een netvoedingsadapter en een usb kabel in een niet originele doos.

  In ieder geval ben ik hartstikke blij met deze goede service van WD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.