Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kijkhoek laptop scherm

Anoniem
Jank
6 antwoorden
 • Is er een vuistregel, onder welke kijkhoek een laptopscherm moet staan?
  Of andere tips hieromtrent?
  Kom er achter, dat foto's bewerken niet altijd even goed gaat, met een scherm, dat in verschillende standen staat. Kleuren wijken af bij een andere stand van het scherm, andere kijkhoek dus. Een vakantieperikel. 8)
 • Lijkt me niet. Als je een scherm hebt dat niet onder elke hoek hetzelfde plaatje geeft (TN techniek) dan is recht ervoor het beste. Bij betere schermen (IPS techniek o.a.) ben je vrijer.

  Voor de volgende vakantie misschien een iPad meenemen of een nieuwe laptop met beter scherm 8)
 • Dank voor je reaktie. het is een vrij nieuwe Toshiba.
  Probleem zit hem niet in er recht voor zitten. Maar hoever klap je het scherm achterover of rechtop? Is dat in een aantal graden aan te geven?
  Mogelijk was mijn vraagstelling daarin niet duidelijk genoeg.
 • Zul je toch proefondervindelijk moeten vaststellen: ik ken de technische details niet op dit punt van de diverse type schermen (tn, ips etc.), kan het dus niet opgeven in graden. Is natuurlijk wel te vinden wat de kijkhoeken zijn, verticaal en horizontaal, van de zo gangbare schermen, daar kun je je dan aan spiegelen als je dat nodig hebt.
 • Lijkt me niet zo een moeilijke vraag.
  Het scherm geeft het beste beeld als je er recht naar kijkt.
  Dus afhankelijk van je positie ten opzichte van het scherm moet je het scherm zo kantelen dat je ogen loodrecht naar het scherm kijken.

  Aangezien een ieder zijn positie anders is kan je niet zeggen hoe ver een scherm gekanteld moet worden in graden.
 • Mijn laptopscherm ziet er het beste uit, als ik er net ietsje van onderen op kijk. Maar zoals gezegd, verschilt dat vast per scherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.