Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

boot options wil niet openen

Anoniem
semmie
11 antwoorden
 • hallo,
  ik wil mijn dell laptop terug zetten naar de fabrieks instellingen.
  volgens de site van dell ( http://support.euro.dell.com/support/topics/global.aspx/support/kcs/document?&docid=DSN_353562&isLegacy=true ) moet ik dit doen door tijdens het opstarten, voor dat windows start, op F8 te drukken.
  het probleem is, als ik op F8 druk gebeurt er niks.
  weet iemand hoe ik wel in de boot options kan komen?
  alvast bedankt

  groet Sem Drost
 • Je moet niet 1x op F8 drukken maar herhaaldelijk blijven drukken.

  Op de site van Dell staat: repeatedly press the <F8> key until you see the Advanced Boot Options menu.

  Maar misschien had je dat toch al wel gedaan, het staat alleen niet bij je vraagstelling.
 • Bij het opstarten krijg je heel in het begin idd de optie te zien op het eerste scherm. Wij hebben veel dell systemen in beheer, daar moet je op F12 drukken, maar kan zijn dat het voor jou systeem F8 is.

  Belangrijk is dat je het tijdens het opstarten wel even een paar keer blijft drukken op de F8 toets, dan kom je wel in het menu terecht. Mocht F8 niet werken, probeer dan een paar keer F12.

  De toets die moet gebruiken staat normaal op het eerste scherm bij het opstarten rechts boven of onderaan het scherm weer gegeven.
 • allebei bedankt voor de snelle reactie, ik had het eerste al geprobeerd, F12 ook al geprobeerd maar nog niet vaker indrukken,
  dat ga ik maar even proberen
 • ook als ik F12 vaker indruk werkt het niet, weten jullie nog een manier om erin te komen??

  alvast bedankt
 • In de reactie van Naibaf stond ook nog: "Bij het opstarten krijg je heel in het begin idd de optie te zien op het eerste scherm"
  Er moet dus een melding op je scherm komen die aangeeft welke toets je moet gebruiken om in je bios te komen. Het komt meestal maar heel even in beeld dus let goed op. (misschien de Delete toets) Wel op de betreffende toets blijven "hameren" tot je een nieuw scherm ziet!
 • Hallo

  Bij Acer is zo

  Zo gauw als het loge voorkomt van acer bij het opstarten

  Alt + F10 en dan F10 steeds indrukken.

  Dus misschien moet u ook ff de Alt toets er bij gebruiken.
 • bedankt voor jullie reacties,


  op het scherm staat dat ik F12 in moet drukken maar dat werkt dus niet
  de alt toets ga ik dan maar proberen,
 • Als er staat dat je F12 moet gebruiken dan zal dat dus wel.
  Als je opstart direct je vinger op de F12 toets en blijven hameren, dus indrukken, los laten, direct weer indrukken enz. enz. Als je de kreet ziet dat Windows wordt gestart ben je al te laat.
  Ik heb uit je antwoorden nog niet kunnen halen dat je inderdaad hamert je schrijft slechts dat: [i:994cd3bc1b]op het scherm staat dat ik F12 in moet drukken maar dat werkt dus niet [/i:994cd3bc1b]
 • haha, bedankt voor je reactie, ik kan je verzekeren dat dat hameren wel gebeurd,
 • Nog een tip, doe het vanaf een koude start (computer uit en dan na paar seconden weer aan en dan maar op F12 drukken, niet te snel, niet te langzaam..). Heb zelf regelmatig het probleem dat het met een warme start (ctrl-alt-delete of herstart van OS) het niet lukt.

  Dan zou er een scherm moeten verschijnen waarin je kan kiezen om naar de bios te gaan. Let wel op dat je niet op enter drukt of te lang wacht met je keuze, anders start de machine alsnog door.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.