Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

WiFi printer aansluiten

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Bij mijn zoon hebben ze in de woonkamer een laptop met Vista SP2 en op een zolderkamer een desktop met XP SP3.
  De laptop is draadloos aangesloten op een Netgear router (UPC) en de desktop d.m.v. een Homeplug.
  Nu willen ze een WiFi printer aanschaffen waarmee ze vanaf beide systemen draadloos kan printen.
  We denken aan de HP Photosmart draadloze e-all-in-one printer type CN245B.
  Mijn vraag is nu of de meegeleverde HP software op [u:9e670c0bcc]beide[/u:9e670c0bcc] systemen moet worden geïnstalleerd.
  Het gaat er alleen maar om om vanaf beide te kunnen printen, dus niet dat ze onderling bestanden e.d. kunnen delen.
  Uiteraard heb ik eerst gezocht of deze vraag al eerder is gesteld op dit forum en of er een antwoord op kwam waar de TS'er mee uit de voeten kon.
 • Printersoftware dient inderdaad op ieder systeem geïnstalleerd te worden dat van deze printer gebruik moet kunnen maken.

  Los hiervan:
  Als het enigszins mogelijk is, probeer 'm dan LAN aan te sluiten. Meestal heeft een printer een eigen plek en is er "dus" eigenlijk geen noodzaak om 'm draadloos aan te kunnen sturen. LAN heeft toch altijd een voorkeur boven draadloos…..
  Eveneens los hiervan:
  Denk ook eens aan Epson (lees de test in de laatste C!T). Bevalt mij in ieder geval perfect. Mijn eigen ervaring met HP is, is dat het een enorme chaos aan software op een systeem oplevert.
 • De test in de laatste C!T vanaf blz. 106 had ik gelezen maar nu nogmaals bekeken. De daar geteste printers zijn duurder zelfs aanzienlijk duurder dan de goedkopere CN245B (net onder de 100 euro)
  De desktop op zolder is niet voor niets via een Homeplug aangesloten omdat een kabel leggen vanaf de router plm. 20 mtr. bedraagt maar niet via openingen (cv leidingen) doorgevoerd kunnen worden.
  Zijn er overigens printers met een LAN aansluiting? Op hun router zit in ieder geval geen usb aansluiting en bij de specificatie van de CN245B staat alleen 1x USB 2.0 en 1x WiFi 802.11b/g/n.
 • Je kunt een LAN printer (bestaan… ) dus aansluiten met een switch op de Homeplug als je daar ter plekke ook nog meer moet aansluiten. Een simpele switch kost ca 25 euro.
 • [quote:7a144e8a9b="gertcornieuw"]Zijn er overigens printers met een LAN aansluiting? [/quote:7a144e8a9b]

  Een beetje zichzelf respecterend printermerk zorgt ook bij een WiFi printer voor een LAN aansluiting. Althans in mijn opinie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.