Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

deel muziek in WAV bestand kwijt na fragmenteren schijf

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik draaide een muziekbestand WAV af. Na ca. 30 seconden hield de muziek plotseling op. Het bestand heeft gewoon de originele grootte als voor het probleem en aan de afspeeltijd van het totale betand is ook niets veranderd. Als je het bestand in een mzuiekbewerkingsprogramma opent zie je een stukje muziek over een lengte van 30 sec. erop staan en de rest van het veld van de ca. 13 minuten durende muziek is leeg.
  Het heeft er altijd goed opgestaan. Het enige dat na die tijd is gebeurd, is, dat ik de schijf een keer heb gedefragmenteerd. Kan daardoor zomaar informatie verloren gaan?

  Alvast dank voor jullie reactie(s)

  Met vriendelijke groet,

  Lammert
 • heowel defragmentatiesoftware tegenwoordig redelijk solide genoemd mag worden, en je dit soort dingen zelden meer ziet, lijkt het verdacht veel op een foutje tijdens de defragmentatie.
  de vraag welke defragmentatiesoftware je gebruikte kan interessant zijn voor een aantal lezers, maar jij schiet er verder niks mee op…..
  wellicht kan je met je muzieksoftware het zelfde stuk opnemen van spotify.
 • Het defragmenteren is gedaan met het defragmentatieprogramma van Windows XP. Het betreft een externe harde schijf van 1 TB welke voor 85% gevuld is met muziekbestanden (WAV)
 • ik zelf heb die tool nog nooit op fouten betrapt, maar moet erbij zeggen dat ik er nog nooit een externe hd mee te lijf ging.
  dat zou ik ook niet gauw doen: zo een dataopslagmedium zal doorgaans weinig veranderingen ondergaan; tenzij je uiteraard met grote regelmaat dingen wist en weer bijplaatst, gaat het meestal om "bijpompen tot die vol is".
  een ander aspect: de vraag is of usb een geschikt doorgeefluik voor defragmentatie, waarbij een enorme stroom in en out moet worden verwerkt.
  dit nog afgezien van voeding die via usb meestal maximaal vermogen trekt. (maar bij 1 tb neem ik aan dat het in jouw geval een hd is met eigen voeding)
 • De HD heeft een eigen voeding en van de paar duizend bestanden die er op staan, is 90 % opnieuw bewerkt. Na al die bewerkingen was het bewuste bestand nog goed.
  Omdat de schijf zwaar gefragmenteerd was, heb ik hem opnieuw gedefragmenteerd (dat uren duurde) en daarna was het met dat bestand mis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.