Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC upgrade zinvol?

Anoniem
dannybeijers
3 antwoorden
 • Hallo,

  4 jaar geleden heb ik een heel nieuw systeempje aangeschaft. Ik heb na die tijd de ontwikkelingen niet meer gevolgd. Mijn vraag is eigenlijk of het nog zinvol is om dit systeem te upgraden, of is alles toch weer zo veel vernieuwd dat upgraden eigenlijk geen zin heeft.

  Ik gebruik de PC op dit moment hoofdzakelijk voor huis tuin en keuken gebruik, maar speel ook regelmatig een game. Ik stel niet te hoge eissen aan de graphics, maar het moet wel soepel lopen.

  Mijn systeem:
  —————————————————–
  Voeding: 400W
  Moederbord: ASUS P5K
  Processor: Intel Core 2 Duo E6550
  Geheugen: 2048MB, DDR2
  Videokaart: ASUS 8600GT 256mb
  —————————————————–

  Het besturingssysteem is nog het oude vertrouwde Windows XP (32 bit). Ik overweeg al een tijdje om over te stappen op windows 7, maar dan moet het nog wel zinvol zijn voor deze pc.

  Dus kan ik met een paar aanpassingen dit systeem nog up-to-date maken of beter geen energie meer in steken en voer een tijdje een nieuw systeempje kopen?
 • Ik zou er geen geld meer in steken. Het is allemaal verouderd en relatief licht. DDR2 geheugen is duur, de 400W voeding is te licht, de processor is te licht, videokaart idem. Wil je serieus upgraden, dan moet je praktisch alles vervangen. Dus kun je beter dit ding in zijn geheel verkopen en en nieuwe aanschaffen.
 • Omdat de ontwikkelingen op hardwaregebied nog steeds hard gaan, zou ik een upgrade zo lang mogelijk uitstellen en liefst meteen het complete systeem vervangen.

  Maar dat hangt ook van de wensen af, zo lang het huidige systeem nog voldoet zou ik er niet aan gaan zitten.

  Wil je betere gameprestaties, dan is de overweging ook of je over wilt stappen op Windows 7 met DX10/DX11 ondersteuning. DX10/DX11 vergt ook heel wat meer van processor en grafische kaart. Dan kom je al gauw uit op complete vervanging van het systeem.

  Maar wil je alleen wat betere prestaties in DX9 games, dan zou je kunnen denken aan vervanging van je 8600GT kaart door bijv. een Radeon HD5670 (lukt nog wel met je 400W voeding):
  http://tweakers.net/pricewatch/259882/asus-eah5670-di-512md5-v2.html

  Prima voor gaming op niet al te hoge resoluties.

  En voor overall betere prestaties zou je er nog 2x1GB in dual channel bij kunnen prikken (tenminste, als je moederbord nog twee vrije geheugensloten heeft).
  http://tweakers.net/pricewatch/125088/kingston-valueram-kvr667d2n5k2-2g.html

  Je PC zal dan in totaal ongeveer 3,2GB intern geheugen herkennen i.p.v. de totale 4GB vanwege 32-bit XP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.