Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

spontane reboot

Anoniem
Casual1976
13 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat mijn toetsenbord van desktop pc niet meer goed functioneerde, kocht ik een nieuwe. Dit nieuwe toetsenbord heeft een usb-aansluiting terwijl mijn oude zo'n rond paars plugje had. Maar sinds ik mijn nieuwe toetsenbord gebruik, reboot mijn pc geregeld! Erg irritant dus :-( Ook wilden Skype en Live Messenger niet opstarten. Ik kreeg eens de melding in het bios dat de laatste keer gereboot werd omdat de CPU-waarde niet zou kloppen maar ik heb daar niets veranderd! Hij draait standaard op 1,8 Ghz (deze processor zit er ook in) maar nu heb ik hem maar op 1.3 gezet om niet weer een reboot te krijgen… Iemand enig idee wat het probleem kan zijn en hoe dit op te lossen? Al vast bedankt voor de reacties.
 • je zou gaan denken aan een foutief contact in de usbpoort.
  kan je aan/in de plug beschadigingen ontdekken?
  gebeurt hetzelfde als je het bord in een andere poort aansluit (liefst een poort aan de achterzijde, die rechtstreeks op het moederbord zit)?
 • De plug van het toetsenbord? Die is nieuw… Met andere usb-apparaten heb ik nooit problemen gehad, evenmin met de pc. Het toetsenbord zit nu op een plek waar eerder een ander usb-apparaat zat. Dit is inderdaad aan de achterkant. Opmerkelijk is wel dat de pc nu wel stabiel is nadat ik de CPU-waarde heb verlaagd naar 1,3 ghz. Toch is dit natuurlijk niet ideaal gezien hij gewoon op 1,8 moet kunnen draaien.

  [quote:43ce1d9312="derkdejong"]je zou gaan denken aan een foutief contact in de usbpoort.
  kan je aan/in de plug beschadigingen ontdekken?
  gebeurt hetzelfde als je het bord in een andere poort aansluit (liefst een poort aan de achterzijde, die rechtstreeks op het moederbord zit)?[/quote:43ce1d9312]
 • Nog nooit gehoord dat een USB device je CPU snelheid verziekt.
  Als je nou je CPU op standaard zet en een andere USB poot pakt, wat gebeurt er dan??
 • Ging een tijdje goed maar wederom een spontane reboot.
 • Kun je een ander tobo aansluiten??
  En heb je de laatste drivers voor je tobo??
  MN MS /Windows toetsenbordendrivers zijn er te kust en te keur
 • Het oude toetsenbord (met toetsenbordplug) gaf dus geen problemen. Met het nieuwe usb-toetsenbord heb ik geen drivers hoeven installeren. Kan het misschien nog met usb-frequentie te maken hebben in het bios ofzo?
 • Bij mijn weten bestaat er geen USB frequentie.
  Of bedoel je USB 1-2-3??

  Machine is echt virus/malware vrij??

  Je zou nog eens alle USB dingen met stuurprogramma's in apparaatbeheer kunnen verwijderen en opnieuw opstarten met ALLEEN je tobo aan de PC.
  Als dat ook weer resulteert in een reboot neig ik naar de conclusie dat je tobo een foutje heeft en moet je m gaan ruilen
 • Nee ik bedoel geen USB versie 1, 2 of 3. Maar dacht dat die misschien ook op een bepaalde frequentie draaien wat ingesteld kan worden. Naar mijn weten ben ik virus- en malware vrij (paar keer uitgebreid op gescand). Het is trouwens een Athlon 2200 processor. Volgens mij moet die kunnen draaien op 1,8 Ghz. Ik heb hem nu op 1,6 draaien door x12 in chipset bij manueel aangegeven te hebben…
 • Dat laatste kan ik geen antwoord op geven, Obi ws wel of anders iemand die meer weet van multipliën als ik.
  ik draai altijd alles op stock, zeg maar 8)
  Ik blijf dit volgen, maar verder moet ik zeggen niet echt iets zinnigs meer te kunnen verzinnen
  Suc6 Anjo
 • Ik draai nu al een aantal uur stabiel dus misschien was ik wel overklokt ;-)
 • Laat dat misschien er maar af 8)
 • [quote:3656cde1c9="Casual1976"]Het is trouwens een Athlon 2200 processor. Volgens mij moet die kunnen draaien op 1,8 Ghz. [/quote:3656cde1c9] Dat kan wel koppen, volgens het sticky topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186620
  [quote:3656cde1c9] AthlonXP 2200+: 1800MHz, 266MHz FSB, Socket A [/quote:3656cde1c9] Tenzij het om een sempron gaat [quote:3656cde1c9]Sempron 2200+: 1500MHz, 333MHz FSB, Socket A [/quote:3656cde1c9] Zie ook Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_XP_microprocessors In principe zou je in het BIOS alleen het juiste "Model Number" hoeven te selecteren. Dus geen frequenties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.