Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop (herhaaldelijk) aansluiten op internet met kabel

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een vrij nieuw notebook (ASUS), die ik thuis aansluit op internet met een ethernetkabel. Reden: een snellere verbinding via de kabel dan via de wireless..
  Nu lijkt me dat herhaaldelijk insteken en uithalen van die RJ-45 stekker niet echt bevordelijk is voor de levensduur van de stekker of -erger- de ethernet ingang op het notebook. Volgens mij bestaat de kans dat op een gegegeven moment het plastic clipje van de ethernetstekker afbreekt en dan heb je waarschijnlijk een probleem. Bestaat er geen betere oplossing? Bijvoorbeeld een kabel zonder clipje? Ik heb eens rondgekeken naar dockingstations, maar die dingen zijn gruwelijk duur.. Misschien weet iemand anders betere en goedkopere oplossingen?
  bvd
 • kabel zonder clipje in pas echt onverstandig, want dan zit die los in het contact…
  probeer maar eens met kabel waarvan het clipje al is afgebroken.

  ik zou me over dat clipje niet zoveel zorgen maken: een utp-kabeltje kost nauwelijks wat, zeker als je even zoekt in de locale kringloopwinkel….
  de poort in de laptop kan het allemaal wel aan.
 • De losse stekkertjes scoor je voor 1-6 cent op Ebay, lol
  Tang is duurder en t gepriegel is ook wat lastig, maar zit er in je kennissenkring niet iemand met een tang, voor als t mocht gebeuren??

  Ik priegel al 4 jaar met een kabel in mn laptopaansluiting, gaat nog steeds goed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.