Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Game/studie/muziekmaak pc samenstellen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Lieve forumgebruikers van Computertotaal,

  Binnenkort wil ik mijn 3 jaar oude laptop verruilen voor een desktop pc die wél iets kan.

  Tijdstip: Ik wil de pc zsm kopen.

  Budget:500-700euro.

  Gebruiksdoel:
  [b:0a79055f13]Wiskunde[/b:0a79055f13]:Ten eerste, hij moet de laatste versie van programma's als Matlab en Maple kunnen draaien.(Ja, ik studeer aan de TU :P)
  [b:0a79055f13]Gamen[/b:0a79055f13]: ik speel momenteel LOL (League of Legends) maar de framedrops die ik ervaar zijn niet heel lollig. Ik wil een degelijke gamepc, waarmee ik straks ook diablio III kan gaan spelen wanneer die eindelijk een keer uitkomt. En overigens is de pc niet alleen bestemd voor deze spellen, wanneer ik een goede gamepc heb kan ik misschien eens wat meer spellen uit gaan proberen… Zucht.
  [b:0a79055f13]Muziek maken/luisteren[/b:0a79055f13]: Ik probeer wel eens muziek te maken in programma's als Ableton en fruity loops, maar deze laptop heeft het bij gebruik van enkele effecten en vsts al zwaar. Dus een goede geluidskaart zou niet mis zijn, ook omdat ik muziekliefhebber ben en betere geluidskwaliteit is ook …. nouja, beter!

  Eisen:
  -Het maakt me totaal niet uit hoe de kast er uit ziet
  -Het zou wel fijn zijn als hij een beetje stil is, ivm die eerdere muziekappreciatie, je kan niet echt van stille stukjes in muziek genieten als je pc geluiden maakt alsof ie opstijgt
  -Een goed scherm is niet nodig, die heb ik al
  -Ik hecht totaal geen waarde aan een goede dvd/cd speler, als het maar werkt, alles gaat via USB tegenwoordig. De cdspeler op deze laptop werkt al zeker een jaar niet meer, ik ben te lui om het te laten repareren, maar then again: nog niet gemist.
  -Grote harde schijf is niet erg van belang aangezien ik een externe harde schijf heb. Maar ik zal zeker wel een minimale grootte nodig hebben om een beetje comfortabel programma's en gamezte installeren.

  Besturingssysteem: Ik heb op deze laptop nog steeds windows XP, waar ik erg tevreden over ben. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat ik sneller dingen voor elkaar kreeg op deze schrootbak dan mijn huisgenoten met Windows 7. Hoewel ze stellig beweren dat met Windows 7 alles eenvoudiger en meer automatisch werkt natuurlijk. Maargoed een nieuwe pc lijkt me ook een goed moment voor een overstap, dus [b:0a79055f13]Windows 7[/b:0a79055f13].

  Randapparatuur: toetsenbord! Voor de rest heb ik alles

  Dat is alles eigenlijk. Ik heb zelf wel iets van verstand van pc's, maar meer het gebruik ervan. Ik heb 3 jaar geleden deze pre-samengestelde laptop gekocht, en tot zover mijn ervaring. Dus wie er voor mij een fijne pc samenstelt krijgt een hangebreide muismat!!!!!111

  Groetjes en kusjes,
  Margreet
 • Hier een ideetje voor ca. 700 euro:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/71750

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.