Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuw game systeem

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hey, ik zal maar beginnen met het feit dat ik absoluut geen verstand heb van hardware, maar ik vind het toch leuk om regelmatig te gamen. ik heb nu een hp 620 notebook , wat een verschrikkelijk slecht ding is, en ik vond het wel eens tijd worden om een betere labtop/pc te kopen.

  daarom vroeg ik me af of jullie me konden adviseren.

  1.
  ik speel games zoals Wow, rift SWtor, skyrim, BF3, en ik vroeg me af of het haalbaar is om ze op medium of hoger te spelen, met een labtop ( m'n budget is rond de 650-700) , of anders hoe ver zou ik komen met een pc.

  2.
  ik ben wel eens naar een computer winkel geweest, maar daar kreeg ik het gevoel dat ik niet serieus werd genomen, (omdat ik zo weinig verstand heb van hardware) en werd er even snel een computer samengesteld en ik kreeg daar geen goed gevoel bij, daarom wil ik absoluut een computer die al in elkaar gezet is en met fabrieks garantie komt.

  3. ik heb nu een 15.6 inch beeld en dat is me net een maatje te groot, de accu-duur is niet super belangerijk, en de labtop zal vooral gebruikt worden om te gamen, en af en toe eens een word documentje te schrijven ( word zet ik er zelf op ).

  4. als het een PC moet worden, heb ik alles nodig behalve een muis en toetsenboord

  en sorry dat het zo een lang verhaal is geworden, maar ik jullie hulp zeer op prijs.

  gr bart
 • Ten eerste kan ik je aanraden voor een pc te gaan. In een pc hoeven ze de onderdelen niet extra klein te maken ofzo dus maken ze ze gewoon zo krachtig mogelijk binnen het budget. Zo heb je voor hetzelfde geld een beter pc dan laptop. Het nadeel in jou geval is dat er dus ook een monitor bij moet. Ik zit zelf met een 21 inch scherm en dat kan ik je zeker aanraden bij een pc (voor een laptop inderdaad wat te groot). Echter kun je wel lang doen met een monitor (ik heb mijn pc al een keer vervangen in de tijd dat ik mijn huidige monitor heb).

  Voor zowel de pc als de laptop is het belangrijk te kijken naar de videokaart. Het kan nogal eens zijn dat er een goedkoop ding in gefrot wordt om de kosten te drukken. En omdat de meeste mensen toch alleen maar kijken naar processor en opslagcapaciteit komen ze er vaak mee weg. Ook is het RAM geheugen belangrijk natuurlijk. Dat zijn de dingen die je nodig hebt voor games.

  Om een beetje een feeling te krijgen over wat je nodig hebt en welke verhoudingen kun je kijken naar de recommended systeemeisen die games aangeven.
 • Een laptop met een kleiner scherm en dan ook nog eens een game laptop?
  Dat zijn er niet heel veel.
  Deze past wel prima binnen je budget en kan je best een aardig potje op gamen op medium instellingen:
  http://tweakers.net/pricewatch/291327/acer-aspire-timelinex-4830tg-2434g64mn.html
  Hij is zo te zien alleen nogal nieuw dus niet leverbaar nog.

  Verder valt eigenlijk alles buiten je budget qua laptops.
  Anders moet je naar een desktop toe en dan raad ik toch een samengestelde pc aan en geen fabriekspc.
 • [quote:72a69bc5e8="bartjewoonboot"]en werd er even snel een computer samengesteld en ik kreeg daar geen goed gevoel bij, daarom wil ik absoluut een computer die al in elkaar gezet is en met fabrieks garantie komt.[/quote:72a69bc5e8]Ook met een door de winkelier samengestelde PC heb je minimaal 2 jaar consumentengarantie, dus dat zou eigenlijk geen argument mogen zijn.

  Voor een redelijke game-PC incl. monitor en Windows 7 licentie ben je wel meer dan 700 euro kwijt, ik heb hier een ideetje voor je dat ca. 800 euro kost:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/14379


  Maar daarmee kun je dan wel een tijdje de meeste games op Full HD resolutie spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.