Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstartvolgorde bios word niet onthouden

Anoniem
Tirm
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb 2 HD's, de ene bevat WINDOWS OS en de ander BESTANDEN. Nu stel ik constant mijn HD OS in als standaard schijf omdat dit de HD is waarvan hij als eerste moet booten. Wanneer ik de instelling (bootvolgorde) verander in de bios word dit soms enkele weken lang opgeslagen, soms ook maar een paar minuten en word het daarna weer gereset waardoor hij weer vanaf de verkeerd HD opstart, dan moet ik de instelling weer veranderen en ben het nu wel een beetje zat. Ik wil dus dat de bios de opstartinstellingen onthoud, en niet voor 1 dag of 1 week maar voor altijd. Ik heb de biosbatterij vervangen dus daar ligt het niet aan, ik kan de kabel van de HD ook niet omwisselen omdat de ene SATA en de andere IDE is.

  Wie kan mij helpen? Het liefst zo snel mogelijk.
 • blijft de datum/tijd weergave constant? zo neen, dan is er toch iets mis met het batterijtje of het contact dat het batterijtje moet maken.
  wat je eens kan doen: maak de bios leeg door het jumpertje (lees handleiding welk jumpertje dat is) een minuutje over andere pinnetjes te zetten.
  bij herstart: eerst datum/tijd instellen, vervolgens de opstartvolgorde en verlaat de bios via de optie "save and exit" (doorgaans f10)
 • Dank u voor de reactie;
  Nee datum en tijd blijft juist ingesteld. Dus er moet een andere oorzaak zijn. Bios heb ik al gereset en jumper ook geprobeerd. Iemand nog een oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.