Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe PC

Anoniem
calimero92
4 antwoorden
 • Hallo,

  Binnenkort ga ik een nieuwe PC bestellen, en was dus benieuwt naar jullie meningen over dit systeem dat ik in elkaar heb gestoken. Ik ben van plan deze PC bij Alternate te bestellen en hun zullen hem ook voor mij assembleren, installeren, en alles configureren en testen.
  ik heb dus de PC-builder van hun website gebruikt en heb dit dus samengesteld:

  [img:d887c97f78]http://i732.photobucket.com/albums/ww330/kaasflips/Public/NieuwePC-1.jpg[/img:d887c97f78]

  In de configuratie staat 1x MSI N560GTX-Ti Hawk, dit worden er 2 want ik heb er nog 1 thuis liggen. deze ga ik dus in een SLI configuratie samen laten werken.

  De prijs onderaan is ongeveer wel een richtlijn van mijn budget, maar ik sta open voor tips/suggesties (daarom post ik het ook hier). een paar tientjes meer of minder kan dus wel als het een goede tip is.

  verder heb ik al flink wat gezocht en vergeleken maar wil er dus zekerder van zijn dat er geen betere/goedkopere opties zijn.

  als je verder nog info nodig hebt of een link naar het onderdeel, moet je het maar vragen

  Alvast bedankt
 • Ik zou minimaal 80GB SSD nemen. Verder is een i5 vaak ook snel zat. Wat ga je met 't systeem doen?
 • ik gebruik die SSD voor het OS en waarschijnlijk nog wat veel gebruikte programma's voor zover er ruimte is. aangezien SSD's per GB duur zijn zal die 20 extra GB meteen wel een stuk extra kosten.
  ik heb deze schijf gekozen omdat hij volgens velen de beste keus is qua SSD's. dus denk dat ik daar maar bij blijf.

  dat over die i5 hoor ik meer, moet ik denk toch ff in verdiepen. is er veel verschil tussen de i5-2500k en die ik nu heb gekozen?
 • Het wezenlijke verschil tussen de i5-2500K en de i7-2600K is ondersteuning voor HyperThreading. De i5 heeft dat niet, 4 cores zijn dan 4 threads. De i7 heeft dat wel, 4 cores zijn dan potentieel 8 threads.

  In verreweg de meeste games wordt HyperThreading niet of nauwelijks benut, waardoor de i5 nagenoeg gelijk presteert aan de i7.

  Gebruik je de PC echter ook voor content creation, dus bijv. zware foto- of videobewerking, 3D modellering, etc., dan hebben de extra threads echter wel degelijk (veel) nut.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.