Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

dockingstation

Anoniem
PS
9 antwoorden
 • Mijn moeder is op zoek naar vervanging voor haar verouderde pc. Eigenlijk zou ze het liefst een laptop willen, maar voor langere klussen is ze toch erg gehecht aan een normale muis/tobo en losse monitor. Meest voor de hand liggende oplossing is dus een dockingstation.

  Zoekend op universele dockingstations kom ik prijzen van 80 tot ruim 200 euro tegen. Heeft iemand ervaring met wat een kwalitatief goed dockingstation is en eventueel andere tips om bij aanschaf op te letten?

  Op zich is een hoge aanschafprijs geen probleem, maar mij bekruipt het gevoel dat er vaak vooral voor het merkje bepaald wordt.

  Alvast bedankt!
 • Is een all-in-one geen alternatief? Dan heb je een fatsoenlijk scherm, toetsenbord en muis, maar geen grote losse kast.
 • Nee, aangezien m'n ouders met een paar weken beide gepensioneerd zijn, zitten er vrij lange kampeervakanties aan te komen (>10 weken op jaarbasis). Dat is ook de voornaamste reden dat ze nu een laptop wil. Een all-in-one lijkt me voor de camping weer wat veel gesleep.

  Thuis doet ze echter nog vrijwilligerswerk en dan zit ze lang achter office. Een laptopje is dan voor haar echt geen optie. Haar idee was om een budgetlaptop en budgetsysteemkast te halen (2x 400 euro, tft is er al). Idee achter een dockingstation was om wat van die 800 euro te besparen en dit in een kwalitatief betere laptop te steken.
 • Op mijn werk heb ik gewoon een losse monitor, losse muis en een los toetsenbord liggen en deze gekoppeld aan mijn laptop. Stuk goedkoper dan een dock.
 • Zou ook nog een optie zijn, maar ik denk dat ze het netter/handiger vind om ipv 6 kabels (tobo, muis, netwerk, printer, speakertjes , monitor) slechts 1 kabeltje in te pluggen. Zelf kwam ik volgend station tegen:

  http://www.asus.nl/Peripherals_Accessories/Docking_Station/USB20_HZ1_DOCKINGSTATION/#specifications

  Waarschijnlijk leg ik de keuze voor om de laptop zelf elke keer in te pluggen (desnoods ff voor doen met de mijne) of voor 90 euro een dockingstation. Uiteindelijk is het haar geld. ;)
 • Voor alles met USB kan je ook een hubje eraan hangen, dan is dat in ieder geval nog maar één kabeltje. Laptop kan ook draadloos, zou ook weer een kabeltje schelen.
 • Voor mijn Dell vond ik een paar sites waar je een refurbished en soms van een overschot partij een docking voor 3 tientjes koopt… Werkt prima!
 • Dat klinkt goed, heb je toevallig een linkje?
 • 38 euro
  http://www.laptopcentrale.nl/products/6/dockingstation.html
  gevonden via marktplaats ooit.
  http://kopen.marktplaats.nl/search.php?xl=1&ds=to%3A1%3Bpu%3A0%3Bdi%3A%3Bpp%3A0%3Blt%3Azip%3Bsfds%3A1%3Bpt%3A0%3Bmp%3Anumeric%3Blx%3A188193%3Bly%3A439890%3Bl2%3A1653%3Bkw%3Adockingstation%3Bosi%3A2&ppu=0&postcode=6845&p=1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.