Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Backup server op afstand

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Backup-servertjes zijn er tegenwoordig genoeg te krijgen. Maar bestaan er ook standaard apparaten die via internet (dus op een ander ip-adres) te benaderen zijn?

  Ik heb het helemaal gehad meet KPN Backup-Online, maar alternatieven zijn al gauw ronduit duur. Zeker afgezet tegen het minimale risico van brand of overstroming.

  Het idee is het servetje bij mijn schoonouders te zetten en dat ik van huis op die server via internet een backup kan maken. Daarbij is het wel van belang dat de upload minimaal is.

  Normale backups worden gewoon thuis gemaakt, dus elk bestand hoeft maar 1x te worden verzonden.

  Belangrijk is een goede client, meerdere pc's en eenvoudig te configureren.
 • Als het om niet te grote hoeveelheden gaat (en dat zal wel niet, of je bent er uren mee zoet) dan is er een mogelijkheid om gratis opslag 'in the cloud' te gebruiken. Dropbox biedt 2GB ruimte aan (maar er is, naar het schijnt, al een service met 5GB); gratis! En binnenkort zal Google ook de hoek omkomen met gratis opslag…
 • Het gaat dus wel om grotere hoeveelheden. Met name ook een grote hoeveelheid foto's. Maar die hoeven niet allemaal over een internetlijntje. De eerste batch kan ik er gewoon thuis opzetten.

  En dropbox is leuk, maar ik zoek een wat meer zekere oplossing. Meeste NAS-apparaten hebben ook wel een ftp-servertje aan boord. Maar om dat te gebruiken als backup, zie ik ook nog niet zo zitten. Of er moeten makkelijke ftp-clients bestaan, die kunnen synchroniseren
 • Al eens gekeken naar de Bubba server? Ik heb er een van de eerste generatie - dus niet al te snel - maar hij kan, als de router goed is ingesteld, via internet worden benaderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.