Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Werkt een USB keyboard bij aansluiting op een computer?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een computer in reparatie. Als ik die opstart verschijnt op het bootscherm de mededeling dat er geen keyboard is gedetecteerd.
  Dus start niet door. Keyboard is perfect in orde.
  Als ik er een USB keyboard aanhang, werkt dat dan gelijk?

  perloc
 • Dat verschilt per computer. USB support voor keyboard/mouse staat niet altijd default aan. Soms is de enige optie een ps/2 keyboard. Je kunt daarme dan wel in het bios usb support aanzetten, en in het vervolg een usb keyboard gebruiken.
 • Als het keyboard niet werkt ben je uitgepraat! Dan kun je ook de BIOS niet opstarten, dus USB aanzetten gaat niet.
  En als dan ook de HD niet als eerste opstart is gezet dan ben je helemaal uitgepraat, niet?
  Ik heb een USB keyboard aangeschaft en dat werkte. Gelukkig. Maar nu bleek dat ook de mouse niet werkte. Dus ik denk dat de chip die deze functie's moet verzorgen kaduuk is.
  Ben nu bezig om de computer virusvrij te maken. Dat is vaste prik, want het zijn allemaal studenten die met hun computer bij me komen voor een probleem. Het schijnt dat het op de universiteit op hun computer park krioelt van de virussen!! Mijn schoonzusje die daar studeert klaagt steen en been. De computer zelf was niet vooruit te branden. Dee er wel 10 minuten over om Word te starten. Daarom heb ik de HD eruit gehaald en in mijn computer gehangen. MBAM heeft al 17 virussen gevonden en verwijderd, nog niet te spreken over Avast die gelijk met MBAM talloze virussen in quarantaine heeft gezet. Nu ga ik er ook nog online scanner ESET op loslaten en dan een Hjacthis draaien en posten.

  perloc
 • Kun je dan niet beter de schijf formatteren en windows er opnieuw opzetten? En dan meteen een goede antivirus en firewall erop. Vaak is het repareren van zo'n vernaggelde installatie een enorme hoop werk, en draait het uiteindelijk toch nog uit op vers installeren.
 • Natuurlijk zou formatteren veel beter zijn!! Maar zoals gezegd, de computer is niet van mij. Daarbij, er staat een proefschrift op met alle files (en sites??) daarbij die daar deel van uitmaken. (vraag me af of ze wel een backup heeft…) Dus de HD wissen zou een ramp zijn voor haar.
  Naar de firewall heb ik nog niet gekeken maar volgens mij heeft ze geen Internet verbinding. Er staat een virusscanner op (een bekende Ndot of zoiets, kan even niet op de naam komen en kan het niet opzoeken omdat momenteel de ESET al uren draait) en die waarschijnlijk nooit is geupdate.
  Ik had het erover om een Hijacthis te draaien maar achteraf gezien zie ik daar maar van af: als de meeste virussen zijn verwijderd laat ik het zo, want de computer zal wel weer in korte tijd vol met virussen zitten.
  Ze is een collega van mijn vrouw en wat ik doe is meer dan gevraagd en een vriendendienst.
  perloc
 • Nieuwe HDD kopen, daarop een nieuwe schone installatie, vervolgens de oude HDD eraan hangen en de bruikbare boel kopiëren naar de nieuwe schijf, dan oude HDD formatteren en gebruiken als extra schijf.
 • En wie zal dat betalen? Het is maar een arme studente met 3 kleine kinderen….
  Een hardisk kost hier een paar maandlonen!
  perloc
 • Er is ook een andere oplossing (die zou kunnen werken). Zoals gebruikelijk is de WinXP een illegale versie. Dus als ik WinXP erop moet zetten dan moet ik haar 50 Euro (zoiets) voor een OEM licentie laten betalen. (Heb ik een paar in de la liggen voor dit soort gevallen).
  Maar ja, die 50 Euro is weer meer dan een maandloon….
  Ik moet even afwachten of- en wanneer ik het password krijg om in de computer te komen. Dan kan ik kijken hoe het ermee staat.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.