Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

e books

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Weet iemand iets van e books? Kan je bijvoorbeeld op een e book met wifi de krant downloaden en lezen? M.a.w. zit er ook een tocu screen toetsenbord op?
 • Ik heb zelf een Kindle (e-reader van Amazon) en ben dus vrij bekend met e-books. Wat jij noemt kan met een e-reader, afhankelijk van het model dat je aanschaft. Misschien handig om eerst onderstaande links eens door te nemen om een beeld te krijgen:

  http://www.ereaders.nl/introductie_digitaal_lezen
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1410781
 • Ik begrijp dat je de krant kunt lezen op een e reader, maar hoe je die binnenkrijgt staat er niet bij. Moet je hem downloaden via de computer? Dan is dat te omslachtig. Als je wifi hebt, kan je hem dan rechtstreeks lezen via de internetverbinding? Daar kom ik nergens achter.
 • ik heb een ereader (iriver story) en een ipad.
  ereader is zonder touch screen en zonder wifi.
  Heb een abonnenment op NRC en die lees ik op ipad elke dag.

  Beide apparaten hebben voordelen maar lees binnen veel op de ipad. Langere boeken of grote stukken wikipedia lees ik op de ereader. Een boek die je 6 dagen leest is niet erg om die 1 minuut te investeren om het ebook erop te laden.
 • @stee0036

  Moet je het NRC dan echt downloaden van hun site of is het ook mogelijk om dagelijks het bestand toegemaild te krijgen? Ik heb namelijk geen zin om dagelijks een handeling te doen voor ik een krantje kan lezen. Mooiste zou zijn als NRC op mijn Kindle-mailadres zou worden bezorgd en via de wifi automatisch wordt binnengehaald.
 • nrc heeft een app en die werkt automatisch via wifi of 3g. Je kan ook instellen dat kranten na week worden gewist. Soms wil je nog de krant van een dag eerder lezen.
  Je kan ook de krant in PDF downloaden via internet, dat is handig als de ipad thuis is en jij elders. Je account geeft ook toegang tot het nrc archief.
 • Dat vermoedde ik al. Dan heeft het dus eigenlijk geen zin om een ereader met wifi te kopen, denk ik. De ipad kan dat dus wel, maar daarmee is het lastig om in de zon te zitten lezen. Maar ik ben wel weer een stuk verder.
 • Mijn probleem is juist dat ik de krant niet op mijn ipad of op mijn notebook wil lezen, maar zonder tussenkomst van de computer op mijn ereader met wifi. Het is mij nog steeds niet duidelijk of ik, net als op mijn ipad, gewoon kan browsen naar nrc en dan de krant kan lezen. Ik hoef hem niet te downloaden. Ik wil hem alleen lezen, zoals op mijn notebook of ipad. Als dat niet mogelijk is, hoef ik geen wifi op de ereader. Ik weet dan ook niet wat wifi verder toevoegt. Gerda
 • Bij mijn weten kunnen de Eraders alleen via de PC communiceren met de buitenwereld.
  Er zit geen besturingsysteem op om bv instellingen te maken.
  Mijn Flytouch pad heeft een Ereader ingebouwd, net als mijn HTC telefoon, maar daar is t gewoon een app , zeg maar
 • [quote:5cc23cb86a="Anjo"]Bij mijn weten kunnen de Eraders alleen via de PC communiceren met de buitenwereld.
  Er zit geen besturingsysteem op om bv instellingen te maken.
  Mijn Flytouch pad heeft een Ereader ingebouwd, net als mijn HTC telefoon, maar daar is t gewoon een app , zeg maar[/quote:5cc23cb86a]

  Klopt niet voor wat de nieuwe generatie e-readers betreft. De nieuwe Kindles (en volgens mij ook nieuwe Sony) hebben een (experimentele) browser aan boord. Bij de Kindle is dit inderdaad echt experimenteel, hoogstens om in nood je mail te checken. Een scherm met grijstinten en slechts 6inch is gewoon niet geschikt om fatsoenlijk op te internetten.

  De toegevoegde waarde van wifi zit hem vooral in zaken als rechtstreeks bestellen van e-books. Bij Sony zit er een connectie met Bol.com en bij Kindle met Amazon. Verder heb je bij Kindle er een Cloud-omgeving achterzitten voor zaken als backup en kan je documenten op je e-reader zetten door die naar je @kindle.com te mailen. Ook krijg je na het lezen van een boek de mogelijkheid om een recensie te twitteren.

  Misschien niet echt toegevoegde waarde, maar in de praktijk zit wifi op alle nieuwe modellen. Uitzondering de iriver, maar die is even duur als de Sony en heeft buggie firmware waar men nauwelijks wat aan doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.