Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen Windows install met een USB keyboard

Anoniem
perloc
8 antwoorden
 • Ik heb een computer waarvan de ingangen van het keyboard (dat heet ps2 geloof ik?) en de mouse niet werkt.
  Daarvoor heb ik een USB keyboard en een USB mouse. Dat werkt als windows normaal opstart.
  Maar als ik de Win CD in de la stop en ik start op dan komt de vraag "druk op een key om van de CD te starten". Dat gaat wel met een ps2 keyboard maar met een USB keyboard niet: de computer start gewoon door naar Windows. De computer "ziet" het USB keyboard even niet.
  Hoe los ik dat op?
  perloc

  P.s. ik heb het op 2 computers uitgeprobeerd en op beiden lukt dat niet.
 • in de bios instellen dat usb-keyboard en -mouse enabled worden.
  (in oudere biossen lukt dat dacht ik via de optie legacy-usb)
 • Wás het maar zo eenvoudig, dan had ik hier niet geweest!
  Ik heb de BIOS nogmaals opgestart en alles doorlopen op zoek naar USB en Legacy, maar dar komt er niet in voor.
  Vreemd is wel dat ik op de DEL drukkend van het USB keyboard de BIOS kan starten bij boot.

  Tja, dat zou een BIOS opdate moeten worden. Nu moet ik nog uitvinden welk keyboard erin zit….

  MVG perloc
 • [quote:c3b255028f="perloc"]Ik heb de BIOS nogmaals opgestart en alles doorlopen op zoek naar USB en Legacy, maar dar komt er niet in voor. [/quote:c3b255028f] De benaming kan per BIOS merk verschillen. Bij één van mijn ongeveer tien jaar oude PC met een Award BIOS zit deze in Advanced > USB Legacy support. Die staat bij mij op [Auto] En in PCI Configuration staat nog USB Function [Enabled]
  [quote:c3b255028f="perloc"]Vreemd is wel dat ik op de DEL drukkend van het USB keyboard de BIOS kan starten bij boot. [/quote:c3b255028f] Als je wel in het BIOS kunt komen met een USB keyboard, geeft dat de indruk dat de BIOS instellingen al goed staan. Had je het al met alle USB poorten geprobeerd?

  Gaat het hier wellicht om een XP CD zonder Service Pack? Dan zou je Service Pack 3 kunnen slipstreamen, via applicatie nLite.
  [quote:c3b255028f="perloc"]Tja, dat zou een BIOS opdate moeten worden.[/quote:c3b255028f] Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Tenzij zoiets uitdrukkelijk staat vermeld bij de BIOS update. Om welk merk/type PC's/moederborden gaat het eigenlijk?
 • jolo: ik heb alle items in de BIOS uitgespeld, maar het is er niet, die USB legacy. Geen idee hoe oud deze is maar heeft een processor van meer dan 2 GB.
  Ik heb ook alle 6 USB poorten geprobeerd. Maar bij de 6de keer wilde hij niet meer opstaren. Na een tijdje wachten dee hij het weer. Op geen van allen "ziet" hij het KB bij opstart.

  Het MOBO is een MSI MS7104 Ver 1.0 en te vonden onder nummer PM8M-V. Ik heb bij MSI gevonden een BIOS update en daar hebben ze een programma voor met veel toeters en bellen: LiveUpdate.zip geheten die na uitpakken LiveUpdate.EXE heeft. Die moet je van een werkend systeem opstarten. Dus dat gaat niet. Maar ik heb elders de Bios-update gevonden maar ben zeer huiverig deze te gebruiken, temeer daar het mobo/kb niet helemaal werkt bij opstart.

  Zou het zin hebben om Windows over Windows te installeren? Dat is nergens geopperd. Ik zie wel kans, denk ik, om de Windows CD via een batch file op een diskette op te starten. Zo zie je maar, de diskette(drive) is nog steeds onmisbaar evenals DOS.

  perloc
 • [quote:750e72ebf4="perloc"]Zou het zin hebben om Windows over Windows te installeren? [/quote:750e72ebf4] Als je dat wilt doen met behoud van data en instellingen, dan doel je zeker op een Windows XP Repair Install. Waarbij de Windows XP CD in principe hetzelfde Service Pack moet hebben, als de geïnstalleerde Windows versie. En lees vooral deze quote hieruit [quote:750e72ebf4] A Repair Install will replace files altered by adware and malware, but will not fix an adware, malware problem. [/quote:750e72ebf4]
 • Ik heb het geprobeerd om via een WinXP boot diskette en een batch file de WinXP CD op starten op de probleem comp. Om het zeker te weten dat het werkt heb ik het eerst op mijn eigen computer geprobeerd: het werkte. Maar niet op de probleem computer. Hij vond drive D: niet, welk de CD-rom drive zou moeten zijn. Dus startte evenmin de Setup van de WinXP.

  Ik ben nu op twee onderwerpen bezig met ditzelfde probleem. Zouden we verdergaan op de "Beveiliging en Privacy", temeer daar ik daar ook al een antwoord van je zag?

  perloc
 • [quote:52560ddb04="perloc"]Ik ben nu op twee onderwerpen bezig met ditzelfde probleem. Zouden we verdergaan op de "Beveiliging en Privacy"[/quote:52560ddb04] Zolang het virus gerelateerd is, lijkt me dat ook beter. Echter het moederbord gerelateerde, kan beter hier. Zo had ik al even de PDF manual van je PM8M-V moederbord bekeken. Ik heb zo de indruk, dat er niet erg veel in staat. (M7104v1.0.zip)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.