Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC en PS3 op 1 monitor en 1 speakerset

Anoniem
kappy
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan om een playstation 3 te kopen, en die dan bij mijn pc neer te zetten om te kunnen gamen op dezelfde monitor als waar mijn pc op aangesloten is. Ook wil ik dat de ps3 gebruik maakt van dezelfde speakerset (logitech z2300) als mijn pc. Na lang uitzoeken (ik ben niet zo bekend op dit gebied) heb ik een ontwerp in gedachten hoe ik alles wil aansluiten. Aangezien dit nogal lastig uit te leggen is heb ik illustratie ter verduidelijking gemaakt:

  Plaatje

  Naar mijn idee moet dit gewoon werken, alleen twijfel ik over die audio splitter. Eigenlijk is die ervoor om een geluidsbron te splitten. Maar ik gebruik het nu om twee geluidsbronnen samen te laten komen. Kan dit op deze manier wel met een splitter?

  En dat grijze boxje bovenaan is trouwens een 2 poorts DVI schakelaar, zodat ik handmatig kan switchen tussen mijn pc en ps3.

  Ik hoor graag of dit zo werkt, dan kan ik de benodigde spullen aanschaffen :)

  Groeten Rob
 • Doordat niemand gereageerd heeft ging ik het maar gewoon proberen. Het blijkt dus niet echt te werken… door de y splitter wordt het volume meer dan 2x zo zacht en de kwaliteit veel en veel minder. De bas is gewoon helemaal niet meer te horen.

  @ De geïnteresseerden met hetzelfde probleem:

  Nu ben ik gaan googlen voor een audio switch, maar die blijken belachelijk duur te zijn. Toen ben ik er zelf maar eentje gaan maken voor bij elkaar 7 euro. Gewoon bij de elektronika zaak een standaard 6 pins schakelaar halen en 3 audio snoertjes daarmee verbinden. Doe dit volgens onderstaand schema en je hebt je eigen splitter.

  Schema
 • is dit puur omdat je het beeldscherm voor 2 dingen wilt gebruiken. dan zou ik zeggen wissel gwn affentoe de kabeltjes om!

  is het toch ook een beetje hobby of de drang (HET MOET LUKKEN) ik ken het.
  je zou voor de ps3 een hdmi kabel naar de monitor kunnen trekken (als hij dat heeft. en daarvan het geluid gebruiken. (hdmi geeft ook gelijk hq audio)
  dit is de enige tip die ik heb.

  succes verder!
  ik zal je volgende bericht weer lezen! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.