Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Onderdeel met SATA interface nodig, voor DVD recorder

8 antwoorden
  • Waar zou ik dit onderdeel met SATA-data interface kunnen vinden? Mijn dank. http://www.youtube.com/watch?v=clT3a8tSOas&feature=channel_video_title
  • misschien handiger als je omschrijft waar dat onderdeel behoort te zitten en/of waarvoor je het moet kunnen gebruiken....
  • Ik gok dat dit de IDE-aansluiting van de harddisk of brander in een recorder is? Deze kun je niet zomaar vervangen door een SATA-aansluiting, daar zal de hele controller voor aangepast moeten worden. Deze zit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op het moederbord geïntegreerd.
  • [quote:ae59f6d49d="derkdejong"]misschien handiger als je omschrijft waar dat onderdeel behoort te zitten en/of waarvoor je het moet kunnen gebruiken....[/quote:ae59f6d49d] Dit onderdeel maakt het mogelijk om een harde schijf aan te sluiten in een harde schijfrecorder. Ik heb een SATA nodig, dit is echter IDE/PATA.
  • [quote:a2e3b6f87a="Hans60"]Ik gok dat dit de IDE-aansluiting van de harddisk of brander in een recorder is? Deze kun je niet zomaar vervangen door een SATA-aansluiting, daar zal de hele controller voor aangepast moeten worden. Deze zit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op het moederbord geïntegreerd.[/quote:a2e3b6f87a] Wat jammer. Bestaat er een andere methode om een SATA HDD te plaatsen. Met behulp van een 'IDE <--> SATA converter'?
  • Je kunt inderdaad een sata/ide converter gebruiken, of een pci insteekkaartje met een sata controller. Beide heb je vanaf een euro of 15.
  • Ik heb nog een 'probleempje': op de nieuwe HDD dient een stukje software te worden geplaatst, met behulp van een 'hex editor', opdat de HDD wordt geaccepteerd. http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=21016106 Mijn probleem is: hoe krijg ik gecopieerde gegevens van de 'hex editor' op de HDD?
  • Mijn oude HDD (IDE), heeft een vreemde '7BJ1' indeling, met jumpers op '7' en op 'J'. Hoe kan ik op zo'n HDD weten wat master en/of slave is?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.