Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

prijsverschil

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Vreemd, een cdspeler, die slechts alleen maar CD's af kan spelen en werkelijk en absoluut helemaal niets meer ! Is tegenwoordig minimaal 6 a 7 x duurder (en dan heb je de goedkoopste nog), dan een DVD-speler waar je veel meer mee kunt.
  Vraag worden we opgelicht ? Moet wel, want anders is dat prijsverschil niet te verklaren !
  Griffioen
 • Als overal een DVD speler/brander ingezet wordt, is de vraag naar een pure CD speler klein, dus de meeste fabrieken zullen er geen meer maken. Een enkele fabriek maakt ze wel maar te weinig om ze goedkoop in de massa te maken.
  Dus wel verklaarbaar…
 • Mischien dat een hele beperkte groep mensen die dingen nog wel wil hebben op hun redenen.
 • Refererende aan de reacties:
  Maar dan worden we gestuurt, de fuik ingedreven om precies te doen wat de fabrikanten willen. Bijvoorbeeld: De massa (even fictief) wil CDspelers. De fabrikanten maken ze (haast) niet. Daarentegen maken de fabrikanten slechts nog DVDspelers. De massa heeft dan dus eigenlijk- en zo goed als geen keuze meer om het ding te kopen dat hij/zij primair liever hadden.

  Een goed voorbeeld is het verdwijnen van de videorecorder (had ik het al eens eerder over). Zeker als je weet dat zaken, zelf gebrandt op een CD/DVD slechts door de bank genomen misschien max. 10 jaar meegaan, en op een videoband, kwaliteit boet dan wel iets in, maar toch, wel 40 jaar meegaan.

  Met andere woorden: welke vrije keuze heb je als consument nog ? Buiten het maar gewoon meebewegen met… vult u maar in ?
  Griffioen
 • Dat noemen ze marktwerking, als er genoeg vraag is komt er vanzelf betaalbaar aanbod. Ik vind jouw redenatie enigzins complottheorie-achtig. Hardware-prijzen zijn nog nooit zo laag geweest, de eerste cd-drives kostten een veelvoud van wat je nu betaald en dan zwijgen we nog maar even over inflatie.

  Bovendien krijg je met de DVD-speler voor minder geld een product wat zowel cd als dvd kan spelen (en branden!). Ik ben ook zeer benieuwd waarom je dan een cd-speler zou willen hebben?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.