Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Graag externe harde schijf tip?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hoi allen.
  Ik wil na een diefstal van 2 laptops bij mijn dochter, voor mijn kinderen ieder (inclusief mijzelf) een externe harde schijf kopen. Als iedereen een backup maakt van wat hij of zij belangrijk vind en we wisselen die dan daarna onderling uit dan zit je altijd goed bij calamiteiten. Het motto is dan, ophalen, bijwerken en weer terug brengen.
  Nu heeft de een een 3.0 usb aansluiting en een ander weer een imac en ik heb geen van beide. Ik wil er graag 3 tegelijk kopen met als voorwaarde……
  zowel voor de 2.0 usb en de 3.0 usb, geen netvoeding maar via de usb, 2,5 inch en ook geschikt voor de imac. Liefst 1terrabite (750 en/of 500 gig zou eventueel ook kunnen) en ongeveer voor een bedrag van 75¤.
  Kan dit of wil ik teveel. Graag suggesties en/of ervaringen.
  Doei, Pmud.
 • Er zit niet zoveel verschil in schijven (voorzover van belang) dat je er erg in moet duiken: ik zou gewoon het online aanbod eens bekijken en een keus maken op basis van je criteria en dan de aanbiedingen van winkels in de gaten houden als je die tijd nog hebt.
 • Voor 75 euro kun je een 640GB usb3 2.5" schijf kopen:
  http://azerty.nl/8-1647-427752/samsung-s2-portable-3-0-hx-mt0.html

  3.5" 750GB kan ook:
  http://azerty.nl/8-858-450998/samsung-m2-portable-3-0-hx-m75.html

  Maar als je drie van die dingen gaat aanschaffen, kun je ook een NAS overwegen. Dat moet voor 225 euro makkelijk lukken. Lijkt me ook veel praktischer voor backups.
 • Lijkt me niet gerben….
  ik lees tenminste uit t verhaaltje dat de kinderen elders wonen.
  Maar ook dan zou 1 externe HDD volstaan, 3 mappen erop met in elke map de backup van een enkele user
 • Waar lees je dat? Maar als dat het geval is, wordt het verhaal inderdaad iets anders.
 • Inderdaad wonen de kinderen zelfstandig en is een NAS dus geen optie. Ik had natuurlijk completer kunnen zijn in mijn vraag. Bij een grote gedeelde externe harde schijf blijf je met het feit zitten dat ALS er in het huis waar de schijf zich bevind iets gebeurd je toch nog alles kwijt bent. 2 schijven zou een optie kunnen zijn maar dan moet je weer die schijven onderling synchroniseren. Dus de makkelijkste optie is dat ik er gewoon 3 koop.
  Wel zag ik deze bij de mediamarkt in de aanbieding. Maar ik veronderstel dat dit een 2.0 usb is? Iemand?

  — http://www.mediamarkt.nl/mcs/catentry/1TB-S2-PIANO-BLACK,10259,14894,201905.html —

  Volgens mij heeft hij alles wat ik wil maar dus geen 3.0 usb zoals voorgesteld werd door gerben.
  Doei, Pmud.
 • Met google zie ik zowel usb2 als usb3 bij dit apparaat vermeld. Dus wellicht even bij mediamarkt in de winkel kijken. Maar usb2 ligt wel het meest voor de hand, het is met meest courant. Usb2 us wel tager, maar zolang je niet dagelijks tientallen gigabytes backupt, zul je daar weinig last van hebben. Verder een leuk schijfje voor die prijs.
 • Kijk eens op bijgaande linkje Pricewatch
  Prijzen van harde schijven zijn de laatste tijd wel weer wat omhoog gegaan. Zie ook deze link: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215044&highlight=

  Ik heb goede ervaringen met een Samsung S2
 • Computeridee had in de meest recente editie (nr 23) een Transend Storejet die als erg snel werd bevonden. Benchmark-resultaten zijn te downloaden: http://www.computeridee.nl/download/benchmarks-usb-30-schijven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.