Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC advies moederbord en videokaart.

Anoniem
HvD
8 antwoorden
 • Ik wil weer eens een nieuw setje bouwen. Naast het gewone werk voortaan veel beeldbewerking en af en toe wat Flight Simulator. Gebaseerd op een i7/2600K en een Z68 bord, en aansturing van een 27"IPS scherm. Tezijnertijd een tweede (en heel misschien derde) scherm.

  Ik twijfel wat moederborden betreft tussen Asus P8Z68 de Luxe, Asus P8Z68-V-Pro en een Gigabyte GA-Z68X-UD5.

  Wat videokaarten betreft denk ik aan een Radeon HD6950 of een GeForce 560 (Ti), van Asus of Gigabyte. Jammer dat de gebruikte codes zo onduidelijk zijn; je ziet door de bomen het bos toch al niet meer.

  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop, en een beetje overkill in prestaties kan ook geen kwaad. En daar heb ik dan ook wel wat geld voor over.

  De rest heb ik zo ongeveer uitgezocht: naast een SSD OCZ Vertex3 240GB óf een Black Caviar óf een DeskStar, beide 2TB en SATA-600.
  RAM wordt Corsair Dominator 16GB DDR3-1600

  Enige bedenkingen en adviezen bij de keuzes?
 • Wil je de mogelijkheid van een multi-GPU opstelling (bijv. twee Radeon kaarten in een Crossfire opstelling of twee GeForce kaarten in een SLi opstellnig) open houden?
 • Als het zo een dergelijke hoge resolutie aan moet kunnen dan zou ik toch een wat sterkere videokaart nemen.
  Denk aan een GTX570.
  Dan heb je net wat meer speelruimte.
 • Nee, ik ben, buiten FSX, geen gamer, dus één kaart is wel voldoende, maar die moet dan wel die 2560 x 1444 resolutie naar dat scherm kunnen sturen en dat via DVI-D dual link en/of display port. En sowieso goede kwaliteit beeld oproepen.
  Voor FSX is het wel een leuke uitbreiding als je binnen en buiten op twee gescheiden schermen hebt, en bij beeldbewerking kan het ook handig zijn om met een tweede scherm te werken (heb nog een paar 19"monitors liggen).
 • Loopt storm….. :(
 • Volgens de specs kunnen de HD6970, HD6950 en de GTX560 ook 2560x1440 aan en hebben ze ook de daartoe benodigde DVI-D dual channel uitgangen.
  Maar het is natuurlijk een optie.
 • Dan hebben we het wel over 2D, je bent dus niet van plan om een spel als FSX ook op die hoge schermresolutie te draaien?
 • Dat die kaarten de resolutie aan kunnen zegt inderdaad niets over de framerate waarmee ze games kunnen weer geven op dergelijke hoge resoluties.
  Een bureaublad weergeven is heel wat anders dan games.
  Een forse kaart is dan bepaald geen luxe maar eigenlijk gewoon een must.
  Of je moet alle details op het allerlaagste willen zetten.

  Terechte vraag van Obi dus of je van plan bent op die resolutie ook FSX te gaan spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.