Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is PATA hetzelfde als IDE?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • In de pc van mijn pa wil ik een nieuwe dvd brander zetten (er zat alleen een dvd-speler in).
  Nu heb ik alleen de beschikking over een IDE aansluiting, kan ik de navolgende DVD brander inbouwen met PATA aansluiting???:
  http://www.lg.com/nl/computer-producten/optical-storage/LG-supermulti-dvd-brander-intern-GH22LP20.jsp
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Parallel_ATA

  PATA is een andere naam voor IDE
 • Nou schijnen die branders met IDE aansluiting bijna nergens meer fatsoenlijk te koop zijn.
  Wat is dan een andere optie? Moet of kan ik dan zo'n SATA poort kopen en een SATA kabel ofzo? Om dan een SATA dvd brander erop aan te sluiten?
 • Hier een IDE brander bij Alternate:
  http://www.alternate.nl/html/product/DVD-reWriters_IDE/LiteOn/IHAP122/296602/?tn=HARDWARE&l1=DVD+%2F+Blu-ray&l2=DVD-branders&l3=IDE
  En nog voorradig ook: "Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen in huis."
 • [quote:12bcb90e05="Den78"]Nou schijnen die branders met IDE aansluiting bijna nergens meer fatsoenlijk te koop zijn. Wat is dan een andere optie? Moet of kan ik dan zo'n SATA poort kopen [/quote:12bcb90e05] Om daar iets over te kunnen zeggen, is het beter dat je ons eerst meer info geeft over de PC van je vader. Merk/type PC of Moederbord. Zodat we weten wat voor een PATA aansluitingen deze heeft. En om te weten hoe oud deze PC is. Hoe ouder de PC, hoe minder je er aan zou moeten uitgeven. Er zijn wel SATA150 PCI insteekkaarten zoals deze Promise SATA150 TX2plus (2x SATA150, 1x ATA133, PCI32/66). Maar wordt dat en een SATA brander wellicht te duur, als het om een stokoude PC gaat.

  @porrelaar Als je een hyperlink geeft van een artikel, kun je misschien beter er één geven van Tweakers pricewatch. Bijvoorbeeld deze LG GH22NS70 Zwart. Dan heeft de TS iets meer keuze in (online) computerwinkels. En als er daarvan één van deze in zijn buurt is, kan hij de verzendkosten uitsparen.
 • Je hebt helemaal gelijk Jolo, bedankt voor de tip/terechtwijzing.

  Ik had enkel even gegoogeld op IDE brander en vond er direct een die voorradig was. Dat wilde ik laten weten aan de vraagsteller, maar de volgende keer zal ik het zeker via Tweakers pricewatch proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.