Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Media center-achtig gezocht

Anoniem
tomvdlee
9 antwoorden
 • Een vraag van een 85-jarige man uit de buurt: hij krijgt veel bezoek en vooral na vakantieperiodes komen veel mensen foto's laten zien. Maar de een komt met een cd, een ander met een usb-stick en weer een derde met een geheugenkaartje.
  De beste man heeft een moderne en grote platte tv, dus hij vroeg zich af of het mogelijk was om de foto's niet via zijn pc te bekijken, maar via de tv. Het apparaat zou dus een kaartlezer moeten hebben, usb-ingang en cd/dvd-speler.

  Een media-speler lijkt me wat duur voor zoiets, maar ik ben niet bekend of er een andere oplossing mogelijk is. Iemand tips/ervaring/advies?
 • Er zijn DVD-spelers met een USB-poort en naar mijn weten zijn ze er zelfs met een kaartlezer én een USB-poort. Om voor het bekijken van foto's nou een heel mediacenter aan te schaffen lijkt me overdreven.

  Is deze Dvd-speler met USB misschien een idee? Even Googelen levert nog veel meer resultaten op :-)
 • Precies, een nieuw media center lijkt me ook wat duur voor zoiets.
  Net snel op Bol.com gekeken, maar de Akais kunnen alleen wma en mp3 via usb-sticks afspelen. Dus mocht iemand zo'n aanschaf overwegen, geen Akai nemen dus
  Maar ik weet nu wel waar ik op moet zoeken, dus bedankt voor de link El.
 • Ik zie hier nog een DVD apparaat van Salora met USB en SD slot, kun je nog karaoke mee zingen ook! :wink:

  http://tweakers.net/pricewatch/295172/salora-dvd430km.html
  http://www.salora.nl/docs/bn/product/dvd/430bn.html
 • Ooit van netgear een klein mediaspelertje gehad die probleemloos functioneerde en heel goedkoop was heb even gegoogled en voilá
  het betrof de Netgear EVA 2000
  Wanneer je die nog ergens kunt kopen heb je ook een simpele goedkope oplossing die goed functioneerd…

  http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/netgear-digital-entertainer-live-eva2000-20090916/
 • maar dan kan je nog steeds geen cd-tjes met foto's bekijken en daar is de TS nou net naar op zoek. Iets dat alles kan.
 • volgens mij verzamelt dat ding alle foto's die op je pc staan vanuit het netwerkje… dus cd of media kaart in de pc … even op de schijf zetten en zó op de pc kijken.. kán hé maar ben met je eens dat ie niet alles zomaar kan voor 35 euro…
  In combinatie met een goedkope dvd speler toch en goedkope allround oplossing… (btw kunnen sd kaartjes in een usb houder… dus niet zeggen dat je dan geen kaartje kunt aflezen hè… :wink:
 • Zou het alleen om usb stick en geheugenkaarten gaan, dan was een digitale fotolijst ook een oplossing.
 • keuze genoeg dus… een pc slaat ze blijvend op en kan in combinatie met een mediaspeler iedere keer weer dezelfde foto's laten zien (met toestemming van de originele eigenaar)… een multi cd/dvd/kaartlees en usb machine van Salora (mooi woord) kan alles maar dan heb je wel steeds de originele media nodig…@en een uitgebreide studie van de afstandbediening ben ik bang voor… en een fotolijstje is ook een serieuze optie… maar kan net als de media speler geen cd'tjes/dvd'tjes aan … maar maakt wel weer allerlei soorten vertoning mogelijk… af en toe zèlfs met muziek… dan hebben we de laptop, de tablet of "de cloud" nog maar die zijn weer wat duurder…(Heb zèlf een tv met usb-netwerk- kaartlezer en harde schijf ingebouwd en blue/ray erbij..ook een optie)…. net als de informatiedragers zelf wordt de keuze niet echt makkelijk … zeker als je weet wat er nu al technisch mogelijk is… zie hiervoor bijgaand you tube filmpje… (ja ik weet het beetje off-topic maar wilde het jullie niet onthouden…)… dus je keuken verbouwen is ook een optie… en ik weet zeker dat er nog meer te verzinnen is tegenwoordig…

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=6Cf7IL_eZ38&vq=medium

  en voor de starter van dit topic… succes met de keuze… zal niet makkelijk zijn… En met veel respect naar degene waar het om gaat…. met iemand van 84 jaar zul je ook nog rekening moeten houden met de bediening ervan.

  :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.